Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

De spanning tussen Turkije en de Koerdische YPG in het noorden van Syrië


De ontwikkeling van de Turkse troepen in de buurt van gebieden in het noordwesten van Syrië, bestuurd door de krachten van de Koerdische militie (YPG), neerkomen op een "oorlogsverklaring" dat conflicten in de komende dagen kunnen leiden, vertelde Reuters de SIPAN Chemo, commandant van de Koerdische militie.

De vice-president van de Turkse regering Numan Kourtoulmous ontkende deze bewering, waarin staat dat de militaire voorbereidingen van Turkije is een legitieme maatregel tegen de dreiging van de Koerdische milities in de regio Afrin. Ook Dieminyse dat Turkse troepen zal reageren op een vijandige beweging.

"Dit is niet een oorlogsverklaring. Bereid tegen mogelijke bedreigingen, "zei Kourtoulmous in een interview met Reuters. "Het is. . . een wettelijke maatregel die we onze onafhankelijkheid te beschermen, "voegde hij eraan toe.

"Hun primaire doelstelling (van YPG) vormt een bedreiging voor Turkije als Ankara gezien een beweging van YPG in het noorden van Syrië roept een bedreiging voor Turkije zal op dezelfde manier heen en weer bewegen", zei vice-president van de Turkse regering.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου