Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

In Istanbul de "Mars voor justitie", georganiseerd door de oppositie


De "Mars voor justitie", gelanceerd op 15 juni van Ankara en leidde de belangrijkste Turkse oppositiepartij om de opsluiting van een MEP protesteren, kwam vandaag in Istanbul.

Op uitnodiging van de organisator van de mobilisatie, de leider van de Republikeinse Volkspartij (CHP), Kemal Kılıçdaroğlu, reageerde een schitterende menigte, die vandaag de straat geveegd zijn van ver zichtbaar, uitgezonden journalist van het Franse persagentschap. De CHP sprak met 45.000 mensen die deelnamen aan de mars.

Unieke slogan op ieders lippen: "Justitie."

Deelnemers reisde een afstand van meer dan 400 km te beginnen bij de Turkse hoofdstad. De cursus is naar verwachting worden afgerond op zondag met een concentratie in Maltepe, in de buurt van Istanbul, in de voorkant van de gevangenis waar de gedetineerde 14 juni de Ennis Perperoglou, CHP MP die werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar, omdat hij staatsgeheimen onthuld.

"Vandaag gaan we in Istanbul en ik ben blij," Kılıçdaroğlu zei vandaag, gastvrije het in "een lange rit was er niet één persoon gewond."

Terwijl het publiek door middel van een industriegebied liep, veel werknemers kwam uit de fabrieken of in ramen aan de deelnemers te verwelkomen en applaudisseren hen. Bovendien, klonk ze de horens van passerende auto's in sympathie chauffeurs.

"Samen, deze zondag 9 juli, zullen wij ons cursus af te ronden", zei Kılıçdaroğlu.

Zou nog niet klaar "onze zoektocht naar gerechtigheid", zei hij.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου