Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Gemeenschappelijke lijn tussen Frankrijk en Canada aan de overkant van de Amerikaanse handel en klimaat


De president van Frankrijk Emmanuelle afstand en de Canadese premier Justin Trinto geuit vandaag hun bereidheid om de Parijse klimaatakkoord en vrijhandel tegen de regering van de Amerikaanse president Donald Trump te verdedigen, in een bijeenkomst in de marge van de G20 in Hamburg.

Voor de vergadering, Trinto teruggeroepen, spreken aan verslaggevers, zei dat zijn land vastbesloten "om klimaatverandering aan te pakken." Van zijn kant, de Franse president benadrukte de "gewone" inzet voor kwesties met betrekking tot het klimaat "in een tijd (de Overeenkomst van Parijs) betwist door een aantal", het maken van een indirecte verwijzing naar Trump en zijn beslissing om de VS terug te trekken uit deze overeenkomst.

In een reactie op de omstreden overeenkomst EU-Canada vrijhandel (Ceta), Long herinnerde zijn regering donderdag opdracht gegeven tot een commissie om de impact op het milieu en de gezondheid te onderzoeken, om een ​​antwoord op zijn critici te geven.

De twee jongste van de G20, rijzende ster van het internationale politieke toneel, niet aarzelen om opnieuw te verhogen hun nauwe relatie, zoals onlangs had gedaan bij de G7-bijeenkomst in Taormina.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου