Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Europol: 66 verdachten aangehouden voor paardenvlees export, ongeschikt voor menselijke consumptie




Europol heeft vandaag aangekondigd dat 66 mensen werden gearresteerd op verdenking van paardenvlees handel, niet geschikt voor menselijke consumptie, en in beslag genomen bankrekeningen, naar aanleiding van eerder onderzoek eigenschappen en luxe auto's op voedsel schandaal, die een schok voor de Europese consument was.

De tests die in Ierland in 2013 bleek dat het vlees in een aantal producten die worden verkocht zoals rundvlees, in feite was het 100% paardenvlees.

Spaanse politie begon het onderzoek naar een netwerk van geslachte paarden in Spanje en Portugal, die zeer ouderen of zeer slecht voor menselijke consumptie waren, vervalst relevante documenten en exporteren het vlees in België - een grote exporteur van paardenvlees in de EU.

De Europol (Europese politiedienst) heeft aangekondigd dat 65 verdachten werden gearresteerd in Spanje en de hoofdverdachte, de Nederlandse nationaliteit heeft, werd gearresteerd in België.

"In Spanje werden 65 mensen gearresteerd en tegen hen werden beschuldigd van misdaden zoals misbruik van dieren, vervalsing van documenten, belemmering van de rechtsgang, misdrijven tegen de volksgezondheid, het witwassen van geld en deelname aan een criminele organisatie", Europol zei in een verklaring.

Onderzoek uitgevoerd binnen de EU is gebleken dat minder dan 5% van alle rundvleesproducten positief getest op paard DNA gevonden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου