Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Hezbollah, Iran en het Midden-Oosten is de focus van de vergadering Netaniachou- weg


Frankrijk deelt de Israëlische bezorgdheid over de uitrusting van de sjiitische organisatie Hezbollah in Libanon, zei de president Emmanuelle weg de Israëlische minister-president na zijn eerste officiële ontmoeting tussen de twee leiders in Parijs vandaag.

"Ik Israëls zorgen over de uitrusting van Hezbollah in Zuid-Libanon te delen," wees hij af aan journalisten vandaag de dag, met de zijkant van de Israëlische premier.

De twee leiders gesprekken gevoerd meer dan een uur op het presidentiële paleis, en daarna de Franse president herhaalde zijn stevige positie van zijn land: de hervatting van de onderhandelingen tussen de Palestijnen Israilinon- het Midden-Oosten conflict door de twee-staten-oplossing met Jeruzalem als hoofdstad te vestigen .

Bovendien sprak hij de "vaste" steun voor de veiligheid van Israël en veroordeelde de bouw van nederzettingen. De Franse leider zei dat hij Israël zou bezoeken "in de komende maanden" op uitnodiging van de Israëlische premier.

Over de kwestie van Iran, de Emmanuelle weg zeker van zijn dat het in de "standby" om het akkoord over het nucleaire programma van Teheran uit te voeren in 2015.

Het gezicht van de twee leiders staan ​​op het Elysee volgden de herdenkingen voor de massale arrestaties van Joden in Parijs tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het was de eerste keer dat ik deelgenomen aan dergelijke gebeurtenissen Israëlische premier.

Voor zijn deel, de president van Frankrijk Emmanuelle herhaalde weg vandaag de verantwoordelijkheid van Frankrijk voor de massa-arrestaties van Joden in de Winter Velodrome (Vel d'Hiv) in Parijs in 1942, en sprak met kracht tegen antisemitisme en racisme.

"Ja, ik zal hier niet herhalen, Frankrijk organiseerde massale arrestaties na de verdrijving en daarom, bijna allemaal, de dood van 13 152 mensen van Joodse geloof die uit hun huizen werden verdreven op 16 en 17 juli," zei de Franse president.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου