Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

De Nederland drong er bij haar burgers in Turkije waakzaam te zijn


De Nederland drong er bij haar burgers in Turkije waakzaam te nieuwe reisadvies afgegeven na een onrustige weekend wat leidde tot een diplomatieke crisis Haag betrekkingen met Ankara te zijn.

"Vanuit tussen Turkije en Nederland 11 maart geen diplomatieke spanningen" verwijst naar de verklaring van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken: "waakzaam blijven en te voorkomen dat bijeenkomsten en drukke plaatsen."

Ankara riep de Nederlandse zaakgelastigde tot politie-ingrijpen in Rotterdam protesteren

Turkije riep de Nederlandse zaakgelastigde in Ankara om de acties van de Rotterdamse politie tegen Turkse demonstranten in het weekend te protesteren, zei bronnen in het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

In een diplomatieke nota, het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken zegt dat de politie ingreep was onevenredig en vraagt ​​voor de rechter te horen, legde de bronnen.

De Nederlandse politie gebruikte de politie honden en waterpompen om honderden demonstranten die buiten het Turkse consulaat in Rotterdam had sygkenthrothei verspreiden. Sommige demonstranten gooiden flessen en stenen en anderen werden geslagen door de politie.

De Turkse protesten woonachtig in Nederland organiseerde toen de Nederlandse autoriteiten verboden toegang naar Turkije Family Affairs Minister consulaat waaruit ze werden gevraagd niet naar Nederland te komen, en dan de gedeporteerd.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου