Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Србија затворио границу за економске мигранте

Србија затворио границу за економске мигранте


Влада Србије потврдила да омогућава улазак економских миграната, а не само пролазак избеглица из земаља у рату. Раније је Високи комесаријат Уједињених нација за избеглице (УНХЦР) саопштио да српске власти омогућио пролаз само избеглице из Сирије, Ирака и Авганистана.

Како је рекао министар рада Александра Воулин, који се бави имиграције, донета је одлука због одбијања Хрватске и Словеније да прихвати имигранте из Африке и Азије чије земље нису у рату. Важно је напоменути да је јуче Хрватска и Словенија затворила своје границе за све оне који не долазе из Ирака, Сирије и Авганистана, као новинска агенција у Атини пријавио.

"Морамо да заштитимо нашу земљу [...] неће дозволити улазак свакоме ко не може да настави путовање у Хрватску. Србија јесте и остаће само транзитна земља него земља крајњег одредишта ", наводи се у саопштењу Александар Воулин.

Такве изјаве учинио министар унутрашњих послова Небојша Стефановић истичући да противмере забране преласка имиграната наметнуо Хрватска и Словенија су се избегне постаје Србија колатерална штета.

Господин Стефановић изјавио је у интервјуу за телевизију Б-92, који граничне контроле су повећане за борбу против тероризма сервис и интензивира сарадњу са властима других земаља, а посебно са Француском.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου