Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Srbija zatvorila granicu za ekonomskih migranata

Srbija zatvorila granicu za ekonomskih migranata


Srpska vlada je potvrdila da ona omogućuje ulazak ekonomskih migranata, a ne samo prolaz izbjeglica iz zemalja u ratu. Ranije Visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za izbjeglice (UNHCR) objavila je da su srbijanske vlasti dopuštaju prolaz samo izbjeglice iz Sirije, Iraka i Afganistana.

Kao što je rekao ministar rada Aleksandar Voulin, koji obrađuje imigracije, odluka je donesena zbog odbijanja Hrvatske i Slovenije da prihvati imigranata iz Afrike i Azije čije zemlje nisu u ratu. Važno je napomenuti da je jučer Hrvatska i Slovenija zatvorila svoje granice za sve one koji ne dolaze iz Iraka, Sirije i Afganistana kao Atenska tiskovna agencija prijavljen.

"Moramo zaštititi našu zemlju [...] neće dopustiti ulazak svakome tko se ne može nastaviti putovanje u Hrvatsku. Srbija je i da će ostati samo zemlja tranzitna nego zemlja krajnjeg odredišta ", navodi se u priopćenju Aleksandra Voulin.

Takve izjave učinio ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović napomenuti da protumjere zabrane prelaze imigranata nametnuo Hrvatska i Slovenija su poduzete kako bi se izbjeglo postaje Srbiju kolateralna šteta.

G. Stefanović izjavio je u intervjuu televizijskoj postaji B-92 koji granične kontrole su povećane protuterorizam usluga i intenzivirao suradnju s tijelima drugih zemalja, a osobito s Francuskom.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου