Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Serbien stängde gränsen för ekonomiska migranter

Serbien stängde gränsen för ekonomiska migranter


Den serbiska regeringen bekräftade att den tillåter införsel av ekonomiska migranter snarare än bara passage av flyktingar från länder i krig. Tidigare FN: s flyktingkommissariat (UNHCR) meddelade att de serbiska myndigheterna tillåter passage endast flyktingar från Syrien, Irak och Afghanistan.

Som sagt arbetsmarknadsministern Aleksandar Voulin, som hanterar invandringen, beslutet fattades på grund av vägran att Kroatien och Slovenien att acceptera invandrare från Afrika och Asien, vars länder är inte i krig. Det är värt att notera att i går Kroatien och Slovenien stängt sina gränser för alla dem som inte kommer från Irak, Syrien och Afghanistan Aten Press Agency rapporterade.

"Vi måste skydda vårt land [...] inte kommer att tillåta tillträde till alla som inte kan fortsätta resan till Kroatien. Serbien är och kommer att förbli endast ett transitland snarare än landet som är slutdestination ", sade ett uttalande från Aleksandar Voulin.

Sådana uttalanden gjorde inrikesminister Nebojsa Stefanovic notera att motåtgärder förbud mot korsar invandrare införts Kroatien och Slovenien har vidtagits för att undvika att bli Serbien collateral damage.

Mr Stefanovic sade i en intervju med tv-kanalen B-92 som gränskontroller har ökat kontraterrorism service och ett intensifierat samarbete med myndigheter i andra länder och i synnerhet med Frankrike.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου