Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Сърбия затвори границата за икономическите мигранти

Сърбия затвори границата за икономическите мигранти


Сръбското правителство потвърди, че тя позволява влизането на икономически мигранти, а не само преминаването на бежанци от страни, въвлечени във война. По-рано Върховният комисар на ООН за бежанците (ВКБООН) обяви, че сръбските власти позволи преминаването само на бежанци от Сирия, Ирак и Афганистан.

Както каза министърът на труда Александър Voulin, който обработва имиграция, решението е взето поради отказа на Хърватия и Словения да приемат имигранти от Африка и Азия, чиито страни не са в състояние на война. Заслужава да се отбележи, че вчера Хърватия и Словения затвори границите си за всички онези, които не идват от Ирак, Сирия и Афганистан, както Агенцията за Атина Press съобщава.

"Ние трябва да защитим нашата страна [...] няма да позволи влизането на всеки, който не може да продължи пътуването до Хърватия. Сърбия е и ще остане само транзитна страна, а не от страна на крайно местоназначение, "се казва в изявление от Александър Voulin.

Подобни изказвания направиха министърът на вътрешните работи Небойша Стефанович отбелязвайки, че контрамерки забрани за преминаващи имигранти наложени Хърватия и Словения, са взети, за да се избегне превръщането на Сърбия съпътстващи щети.

Г-н Стефанович заяви в интервю за телевизията B-92, че граничният контрол са се увеличили контратероризма обслужване и засилено сътрудничество с властите на други страни и най-вече с Франция.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου