Σάββατο 29 Απριλίου 2017

De president Sisi wacht voor "actieve rol van Washington" in het vredesproces tussen Israëli's en Palestijnen



De Verenigde Staten moeten in het vredesproces tussen Israëli's en Palestijnen "een actieve rol terug te winnen", zei vandaag de president van Egypte 'Abdel Fatah al-Sisi tijdens zijn ontmoeting met president Machmount Ampas, die woensdag wordt verwacht in Washington.
Het hoofd van de Egyptische staat ontving vandaag in Cairo de Palestijnse tegenhanger, die zal voldoen aan op 3 mei met de Amerikaanse president Donald Trump voor gesprekken over de hervatting van het vredesproces in het Midden-Oosten.
De Sisi benadrukte "het belang dat de VS ziet een actieve rol bij de inspanningen om de onderhandelingen te hervatten herstellen" tussen Palestijnen en Israëli's, aldus een verklaring. Hij pleitte voor "de noodzaak om de inspanningen om een ​​oplossing van de Palestijnse kwestie te bereiken te intensiveren", voegde.
In een telefonisch gesprek met Trump in het midden van maart, had Abbas duidelijk melding van de twee-staten-oplossing, waaruit de Amerikaanse president leek om afstanden te nemen.
Ingenomen met de premier van Israël, had Trump in februari zei dat de VS, historische factor van vredesinspanningen tussen Israëliërs en Palestijnen, niet inzetten voor deze oplossing te blijven, waardoor het opgeven van de lijn van de Amerikaanse diplomatie door de Amerikaanse presidenten ten minste officieel is goedgekeurd sinds 2001.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου