Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Pentagon: 'Onvoldoende' kennisgeving van de Turkse zijde voordat de luchtaanvallen


De Turkse strijdkrachten gaf de internationale coalitie onder leiding van de VS, dat strijdt tegen de Islamitische Staat organisatie (IK) tijdsbestek van minder dan een uur voor de lancering aanvallen op Koerdische coalitietroepen in Irak en Syrië, zei een vertegenwoordiger van vandaag.

"There (marge) van minder dan een uur vanaf het tijdstip van de aanmelding en de uitvoering van stakingen," zei kolonel John Dorian tijdens een videoconferentie op het Pentagon. "Dat was niet genoeg tijd en het was een waarschuwing, natuurlijk, niet gecoördineerd als we zouden verwachten van een partner en bondgenoot in de strijd tegen IK".

Volgens kolonel Dorian, een internationale coalitie onder leiding van de VS "duidelijk gemaakt aan de Turken dat de tijd gegeven (...) was onvoldoende om ons in staat stellen om de veiligheid van onze troepen op de grond te waarborgen."

Hij zei dat de Amerikaanse troepen in een plek die was verre 10 km uit een gebied dat werd verwoest en dat de aankondiging van de Turkse kant was erg vaag en niet toe om doeltreffend te reageren.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου