Τρίτη 25 Απριλίου 2017

President Trump gebonden "om antisemitisme te bestrijden" in al zijn vormen


De president van de Verenigde Staten Donald Trump vandaag toegezegd dat "de bestrijding van antisemitisme" in al zijn vormen, kennelijk in een poging om de pagina om te slaan na de controverse die uitbrak over het onderwerp aan het begin van zijn termijn.

"Vandaag eren we de nagedachtenis van zes miljoen joodse mannen, vrouwen en kinderen, dromen waarin uitgeroeid van deze aarde. We denken aan de miljoenen andere onschuldige slachtoffers van de nazi's", zei Obama in een ceremonie gehouden in het Congres van de Holocaust Museum Washington.

"De ontkenning van het bestaan ​​van de Holocaust is een van de vele vormen van gevaarlijke anti-semitisme die altijd aanwezig is in de hele wereld," voegde hij eraan toe, in de aanwezigheid van overlevenden van concentratiekampen.

"We zullen vechten antisemitisme begaan" vervolgde hij, sprekend met inbegrip van anti-semitisme op campussen of in openbare plaatsen.

"Als de Amerikaanse president zal ik altijd aan de kant van het Joodse volk en van onze grote vriend en partner van Israël", de Trump voortgezet. "Vandaag hebben we rouw, herinner me, bid en geef een belofte: nooit meer", concludeerde hij.

De ceremonie eindigde met Kadima, de joodse gebed voor de doden.

Een paar dagen na zijn aantreden op 20 januari, controverse uitgebroken omdat Trump, ter gelegenheid van de Internationale Dag van de herdenking van de slachtoffers van de Holocaust, een verklaring waarin geen verwijzing naar de Joden was. De Republikeinse president ook kritiek omdat het niet direct gereageerd op herhaalde antisemitische incidenten die onlangs in de Verenigde Staten heeft plaatsgevonden.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου