Τρίτη 31 Μαΐου 2016

Förödande Brexit, säger Stephen Hawking

Förödande Brexit, säger Stephen Hawking



Stephen Hawking, kanske den mest kända forskare i världen, återigen uppmanade sina landsmän att inte rösta för Storbritannien lämnar EU (Brexit), eftersom det skulle bli katastrofala, och kallade det "demagog" Donald Trump.

På tal om den brittiska TV-show, den brittiske fysikern sade att han inte kan förstå populariteten av den republikanska kandidaten i USA också, sade han, Trump "är en demagog som verkar vara riktad till den minsta gemensamma nämnaren."

För folkomröstningen den 23 juni, sade han att Storbritannien bör förbli i EU, inte bara på grund av politisk och nationell säkerhet, men också av hänsyn till den brittiska vetenskapen. "De har passerat de dagar då vi (en brittisk) vara ensam mot världen. Vi måste vara en del av en större grupp av länder, både för vår säkerhet och för vår handel. Möjligheten att produktionen inom EU har redan lett till en kraftig nedgång i pund, eftersom marknaderna anser att detta skulle skada vår ekonomi ", sade han på" Good Morning Britain "av ITV, enligt" The Guardian ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου