Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Missnöje M. Schultz för "auktoritära" tendenser Turkiets president

Missnöje M. Schultz för "auktoritära" tendenser Turkiets president


Hård kritik utövas av Martin Schulz till Turkiets president, hotet utlöste Tayyip Erdogan att hans land kommer att upphöra att genomföra avtalet med EU om hanteringen av flykting om viseringskravet inte lyfts för turkiska medborgare.

I en intervju med europeiska tidningar (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir och Tribune de Geneve) den Europaparlamentets talman noterar att utan full överensstämmelse med EU: s kriterier i frågan och ändra antiterrorist lagen om grannen är Europaparlamentet inte kommer att gå med på att upphäva viseringsskyldigheten. Han noterade också sitt missnöje med "auktoritära" tendenser som uppvisas av Turkiets president.



- Turkish FM

Turkiet kommer att vända ryggen åt det avtal om flyktingar med EU om turkiska medborgare inte av systemet av viseringar till zonöverföringar Schengen, varnade tidigare chefen för turkiska diplomatin.

För närvarande ingen eskalerande konfrontationen mellan Ankara och Bryssel gör Turkiets utrikesminister Mevlut Cavusoglu klart att det är "omöjligt" för landet att ändra turkiska lagstiftningen mot terror, som är en av de 72 villkor som EU för avskaffande av visum för turkiska medborgare.

"Vi vill inte hota dig ..."

"Vi sa till dem:" Jag vet inte hota dig ". Men det är en realitet. Vi bokade två avtal och en ansluten till den andra ... om det är nödvändigt, kan ankaret vidta administrativa åtgärder för att "blockera" det avtal om flyktingar ", säger Turkiets utrikesminister i liten grupp journalister i Antalya.

Dessutom förra veckan Turkiets president Recep Tayyip Erdogan varnade att ingen lag i samband med genomförandet av avtalet "inte kommer från det turkiska parlamentet," om det inte finns någon effekt på visumfrågan.

Ankara anser överenskommelsen att avskaffa viserings i slutet av juni förutsättning för att fortsätta genomförandet av EU-Turkiet avtal om flyktingar, som har dämpat den flyktingströmmar från sitt territorium till Europa.

Men Bryssel för sin del har länkat viserings med villkoret om ändring av lagen mot terrorism, som med hjälp av en bred tolkning av begreppet "terrorism" används för åtal under att föra en "terroristpropaganda" universitetsförevändning och journalister, nämligen undertryckande av yttrandefriheten och pressfriheten i Turkiet.

"För vilken definition du talar? I Europa har varje land en annan definition för terrorism ", sade han till reportrar Mevlut Cavusoglu sade de särskilda åtgärder som införts i Frankrike efter attackerna november 2015.

Turkiet står för närvarande inför många organisationer som utsetts terrorist, inklusive PKK och den islamiska staten, påminde han. "Under dessa förhållanden är det omöjligt att ändra de lagar som rör terrorism."

Trots spänningarna kommer förhandlingarna att fortsätta under de kommande veckorna. Den här veckan kommer att vara samtal på expertnivå innan, kanske ett toppmöte mellan Erdogan, Merkel och EU högre tjänstemän sagt.

"Vi kommer att slutföra avtalet och kommer att kunna vara klar före toppmötet den 7 juli. Vi är fast beslutna ", även varnade Turkiets utrikesminister.

"Vi har hållit vårt löfte"

EU-Turkiet avtal om flyktingar, den 18 mars, var effektivt, vilket gör att en drastisk minskning av antalet människor som anländer olagligt i Grekland, sade han.

"I oktober, antalet flyktingar och migranter som korsar Egeiska med destination de grekiska öarna var i genomsnitt 6800 dagligen. Idag har vi nått 30. Vi uppfyller våra löften ", säger Cavusoglu insisterade.

Den 20 mars, enligt avtalet, har mer än 400 personer återvänt från Grekland till Turkiet och 130 syriska flyktingar som befann sig i turkiska läger kvar för europeiska länder, sade han.

"Vi håller våra löften", säger han insisterade.

Avgång premiärminister Ahmet Davutoglu, Partner Bryssel anses tillförlitlig, destabiliseras européer. Nu platsen har ockuperat följeslagare Erdogan Binali Yildirim, som multiplicera vitriolic uttalanden mot EU.

Förra veckan upprepade Tysklands förbundskansler Angela Merkel att innan avskaffandet av viseringskravet för turkiska medborgare, måste samtliga villkor vara uppfyllda, som anser det osannolikt att vara fram till slutet av juni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου