Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Nezadovoljstvo M. Schultz za "avtoritarni" tendence predsednika Turčije

Nezadovoljstvo M. Schultz za "avtoritarni" tendence predsednika Turčije


Ostre kritike Martin Schulz izvaja na predsednika Turčije, grožnje sprožil Tayyip Erdogan, da bo njegova država preneha izvajati sporazum z EU o ravnanju z begunca, če se zahteva vizum ne dvigne za turške državljane.

V intervjuju z evropskih časopisih (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir in Tribune de Geneve) predsednik Evropskega parlamenta ugotavlja, da bi popolnoma v skladu z merili EU o tem vprašanju in spremeniti protiteroristično zakon o sosedu, Evropski parlament ne bo, da se dogovorijo, da odpravi vizumsko obveznost. Opozoril je tudi nezadovoljstvo z "avtoritarni" teženj predsednika Turčije razstavljenih.



- Turški FM

Turčija bo obrniti hrbet sporazuma o beguncih z EU, če turški državljani ne s sistemom vizumov prenosov območja schengenskih, opozoril, prej vodja turške diplomacije.

Trenutno ni stopnjevala spopad med Ankaro in Brusljem, turški zunanji minister Mevlut Cavusoglu jasno, da je "nemogoče", da država spremeni turško zakonodajo za boj proti terorizmu, ki je ena od 72 pogojev, ki jih je določila EU za odprava vizumov za turške državljane.

"Mi pa vas ne ogrožajo ..."

"Povedali smo jim:" Jaz te ne ogrožajo ". Vendar pa je realnost. Smo rezerviral dva sporazuma in eno povezano z drugim ... če je to potrebno, lahko sidro sprejeti upravne ukrepe za "block" Sporazum o statusu beguncev, "je dejal turški zunanji minister v majhni skupini novinarjev v Antalya.

Poleg tega je prejšnji teden predsednik Turčije Recep Tayyip Erdogan je opozoril, da noben zakon v zvezi z izvajanjem sporazuma ", ne bo prišel iz turškega parlamenta," če ni učinka na vprašanje vizumske.

Ankara meni, da je sporazum za odpravo vizumskega režima do konca pogoj junija za nadaljnje izvajanje sporazuma med EU in Turčijo o beguncih, ki je zmanjšala begunec izhaja iz njenega ozemlja v Evropo.

Toda Bruselj po drugi strani so povezana vizumskega režima s pogojem spremembe zakona o boju proti terorizmu, ki z uporabo široko razlago pojma "terorizem" se uporablja za pregon, pod pretvezo, da si prizadevajo za "teroristično propagando" univerzo in novinarji, in sicer zatiranje svobode izražanja in tiska v Turčiji.

"Za kaj definicija govorite? V Evropi, vsaka država ima drugačno definicijo terorizma, "je povedal novinarjem Mevlut Cavusoglu dejal posebni ukrepi, uvedeni v Franciji po napadih novembra 2015.

Turčija se trenutno sooča s številnimi organizacij, imenovanih terorista, vključno PKK in islamske države, je opozoril. "V teh pogojih je nemogoče spremeniti zakone, ki se nanašajo na terorizem."

Kljub napetostim, se bodo pogajanja nadaljevala v prihodnjih tednih. Ta teden bodo pogovori na ravni strokovnjakov prej, morda, vrh med Erdogana, Merkel in visokih uradnikov EU, je dejal.

"Mi bo zaključila dogovor in bodo lahko, da bo pripravljena pred vrhom 7. julija. Odločeni smo, "je opozoril tudi turški zunanji minister.

"Mi smo obdržali svojo obljubo"

Sporazum med EU in Turčijo o beguncih, je bil 18. marca učinkovita, kar drastično zmanjšanje števila oseb, ki nezakonito prihajajo v Grčiji, je dejal.

"V oktobru, grški otoki bilo število beguncev in migrantov, ki prečkajo Egejskega morja z okolici v povprečju 6.800 na dan. Danes smo dosegli 30. smo izpolnjevati svoje obljube, "je dejal Cavusoglu vztrajal.

Dne 20. marca, v skladu s sporazumom, je bilo več kot 400 ljudi je vrnil iz Grčije v Turčijo in 130 sirskih beguncev, ki so bili v turški taborišča odšel v evropskih državah, je dejal.

"Mi smo svoje obljube," je vztrajal.

Odstop predsednika vlade Ahmet Davutoglu, Partner Bruselj šteje zanesljiv, destabiliziralo Evropejce. Sedaj je mesto zasedla spremljevalec Erdogan Binali Yildirim, ki se pomnoži z jedko izjave proti Evropski uniji.

Prejšnji teden, nemška kanclerka Angela Merkel je ponovila, da je pred odpravo vizumske obveznosti za turške državljane, morajo biti izpolnjeni vsi pogoji, ki meni, da je malo verjetno, da bi do konca junija.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου