Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Nespokojenost M. Schultz za "autoritářské" tendence prezidenta Turecka

Nespokojenost M. Schultz za "autoritářské" tendence prezidenta Turecka


Drsná kritika vykonává Martin Schulz k prezidentovi Turecka, ohrožení rozpoutaly Tayyip Erdogan, že jeho země přestanou provádět dohodu s EU o správě uprchlíka, je-li vízové ​​povinnosti nebude zrušena pro turecké občany.

V rozhovoru s evropskými novinami (Die Welt, El País, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir a Tribune de Geneve) předseda Evropského parlamentu upozorňuje, že bez plného souladu s kritérii EU o problematice a změnit protiteroristickou zákon o sousedovi, že Evropský parlament nebude souhlasit zrušení vízové ​​povinnosti. Poznamenal také svou nespokojenost s "autoritářskými tendencemi" vystavovaných prezident Turecka.



- Turkish FM

Turecko se obrátí zády k dohodě o uprchlících s Evropskou unií, pokud občané Turecka není v systému víz pro převody Schengenského prostoru, varoval dřívější šéf turecké diplomacie.

V současné době není stupňující se konfrontace mezi Ankarou a Bruselem, turecký ministr zahraničí Mevlut Çavuşoğlu upřesňuje, že je "nemožné" pro zemi na změnu turecké legislativy protiteroristické, která je jedním ze 72 podmínek stanovených EU pro zrušení víz pro turecké občany.

"Nechceme tě ohrožovat ..."

"Řekli jsme jim:" Já tě neohrožují ". Ale tam je realita. Rezervovali jsme dvě dohody a jeden připojen k druhému ... pokud je to nutné, kotva může přijmout správní opatření k "blok" dohoda o uprchlících, "řekl turecký ministr zahraničí v malé skupince novinářů v Antalyi.

Navíc minulý týden předseda Turecka Recep Tayyip Erdogan varoval, že žádný zákon v souvislosti s prováděním této dohody "nepřijde z tureckého parlamentu," není-li vliv na otázce víz.

Ankara domnívá, že dohoda o zrušení vízového režimu do konce roku předpoklad června pokračovat v provádění dohody mezi EU a Tureckem o uprchlících, který omezil uprchlík proudí ze svého území do Evropy.

Ale v Bruselu pro jejich část byly spojeny vízový režim s podmínkou na změnu zákona proti terorismu, která s využitím široký výklad pojmu "terorismus" se používá pro trestní stíhání, pod záminkou výkonu "teroristickou propagandu" univerzita a novináři, totiž potlačování svobody projevu a svoboda tisku v Turecku.

"Za to, co definice mluvíte? V Evropě, každá země má jinou definici terorismu, "řekl novinářům Mevlut Çavuşoğlu řekl, že zvláštní opatření uložená ve Francii po útocích z listopadu 2015.

Turecko se v současné době potýká s mnoha organizace určené terorismu, včetně PKK a islámského státu, vzpomínal. "Za těchto podmínek je nemožné změnit zákony týkající se terorismu."

Navzdory napětí, budou jednání pokračovat v nadcházejících týdnech. Tento týden bude jednání na expertní úrovni předtím, možná i summit mezi Erdogan, Merkelová a vysokými úředníky EU řekl.

"Budeme dokončit dohodu a budou moci být připraven před summitem dne 7. července. Jsme rozhodnuti, "varoval turecký ministr zahraničí.

"Drželi jsme náš slib"

Dohoda mezi EU a Tureckem o uprchlících, dne 18. března, byla účinná, což drastické snížení počtu osob přicházejících ilegálně v Řecku, řekl.

"V říjnu se počet uprchlíků a přistěhovalců přes Egejské moře s cíli řecké ostrovy byly v průměru o 6,800 denně. Dnes jsme dosáhli 30. plníme své sliby, "řekl Çavuşoğlu trval na svém.

Dne 20. března, na základě dohody, více než 400 lidí bylo se vrátil z Řecka do Turecka a 130 syrských uprchlíků, kteří byli v tureckých táborech opustili pro evropské země, řekl.

"Plníme sliby," trval na svém.

Rezignace premiéra Ahmet Davutoglu, Partner Brusel považovány za spolehlivé, destabilizoval Evropany. Nyní místo obsadil společník Erdogan Binali Yildirim, který násobit jedovaté výroky proti Evropské unii.

Minulý týden německá kancléřka Angela Merkelová zopakovala, že před zrušením vízové ​​povinnosti pro turecké občany, musí být splněny všechny podmínky, které považuje za nepravděpodobné, že by až do konce června.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου