Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

M. Schultz nemulțumirii "tendințe autoritare" ale președintelui Turciei

M. Schultz nemulțumirii "tendințe autoritare" ale președintelui Turciei


critici dure exercitate de către Martin Schulz către președintele Turciei, amenințarea dezlănțuită Tayyip Erdogan că țara sa va înceta să pună în aplicare acordul cu UE privind gestionarea refugiatului în cazul în care obligația de a deține viză nu este ridicată pentru cetățenii turci.

Într-un interviu acordat cu ziare europene (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir si Tribune de Geneve) Președintele Parlamentului European constată că, fără respectarea deplină a criteriilor UE pe această temă și de a schimba anti-terorist legea cu privire la vecin, Parlamentul European nu va accepta să ridice obligația de a deține viză. El a menționat, de asemenea, nemulțumirea față de tendințele "autoritare" expuse de Președintele Turciei.



- FM din Turcia

Turcia va întoarce spatele acordului privind refugiații cu UE dacă cetățenii turci nu prin sistemul de vize pentru transferurile din zona Schengen, a avertizat mai devreme șeful diplomației turcești.

În prezent, nici o confruntare escaladarea între Ankara și Bruxelles, ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu face clar că este "imposibil" pentru țară să modifice legislația turcă anti-teroare, care este una dintre cele 72 de condițiile stabilite de UE pentru eliminarea vizelor pentru cetățenii turci.

"Noi nu te amenință ..."

"Le-am spus:" Nu te amenință ". Dar există o realitate. Am rezervat două acorduri și unul conectat la celălalt ... dacă este necesar, ancora poate lua măsuri administrative pentru a "bloca" Acordul cu privire la refugiați ", a declarat ministrul turc de externe în grup restrâns de jurnaliști din Antalya.

În plus, săptămâna trecută Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că nici o lege referitoare la punerea în aplicare a acordului "nu va veni din partea Parlamentului turc," în cazul în care nu există nici un efect asupra chestiunii vizelor.

Ankara consideră că acordul pentru abolirea regimului de vize până la sfârșitul lunii iunie pentru a continua condiție necesară punerea în aplicare a acordului UE-Turcia privind refugiații, care a temperată fluxurile de refugiați de pe teritoriul său către Europa.

Dar, de la Bruxelles pentru o parte a acestora au legat regimul de vize cu condiția modificării legii anti-terorism, care utilizează o interpretare extensivă a termenului "terorism" este utilizat pentru urmărirea penală, sub pretextul de a urma o "propagandă teroristă" universitate și jurnaliști, și anume suprimarea libertății de exprimare și libertatea presei în Turcia.

"Pentru ce tip de definiție vorbești? In Europa, fiecare țară are o definiție diferită pentru terorism ", a declarat el reporterilor Mevlut Cavusoglu a declarat că măsurile speciale impuse în Franța, după atacurile din noiembrie 2015.

Turcia este confruntă în prezent multe organizații desemnate teroriste, inclusiv PKK și statul islamic, a amintit el. "În aceste condiții, este imposibil să se modifice legile referitoare la terorism."

În ciuda tensiunilor, negocierile vor continua în săptămânile următoare. În această săptămână va fi discuții la nivel de experți, înainte, probabil, un summit între Erdogan, Merkel și înalți oficiali UE au declarat.

"Vom finaliza acordul și va fi în măsură să fie gata înainte de summit-ul de la 7 iulie. Suntem hotărâți ", de asemenea, a avertizat ministrul turc de externe.

"Ne-am ținut promisiunea noastră"

Acordul UE-Turcia privind refugiații, la data de 18 martie, a fost eficace, care să permită o reducere drastică a numărului de persoane care sosesc ilegal în Grecia, a afirmat el.

"În luna octombrie, numărul de refugiați și migranți care traversează Marea Egee cu destinație insulele grecești au fost în medie de 6.800 de zi cu zi. Astăzi am ajuns la 30. Ne îndeplinim promisiunile ", a spus Cavusoglu a insistat.

La 20 martie, în temeiul acordului, mai mult de 400 de persoane s-au întors din Grecia în Turcia și 130 de refugiați sirieni care se aflau în tabere turcești rămase pentru țările din Europa, a spus el.

"Noi respectăm promisiunile", a insistat el.

Demisia Primului Ministru Ahmet Davutoglu, Partener Bruxelles a considerat de încredere, destabilizate europeni. Acum, locul a ocupat partenerul lui Erdogan Binali Yildirim, care multiplică declarațiile vitriolice împotriva Uniunii Europene.

Săptămâna trecută, cancelarul german, Angela Merkel, a reiterat faptul că înainte de eliminarea obligativității vizelor pentru cetățenii turci, trebuie să fie îndeplinite toate condițiile, care consideră că este puțin probabil să fie până la sfârșitul lunii iunie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου