Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Frankrijk: De Sapen uit dat een overeenkomst met Google

Frankrijk: De Sapen uit dat een overeenkomst met Google

Franse minister van Financiën Michel Sapen zei dat Frankrijk "tot het einde zal komen" om ervoor te zorgen dat de multinationals die actief zijn in het land van hun belastingen betalen, en die kunnen worden gevolgd en andere gevallen na de invallen uitgevoerd in de kantoren van Google en McDonald's.

Sprekend aan Reuters agentschap in drie Europese kranten, de heer Sapen blokkeerde de overeenkomst met Google met terugwerkende kracht belasting, net als Groot-Brittannië in januari.

Tientallen Franse politie een inval in het hoofdkantoor van Google in Parijs op dinsdag in het onderzoek naar vermeende fraude plegen. Onderzoekers hebben ook naar de kantoren van McDonald's in Frankrijk op 18 mei tijdens een andere fiscale controle.

"We zullen tot het einde te krijgen. Er kunnen andere gevallen," zei hij. Sapen.

De invallen deze maand uitgevoerd door de politie en door onderzoekers op basis van werkzaamheden die door de belastingdienst van drie of vier jaar geleden, toen overgedragen fiscale informatie aan de gerechtelijke autoriteiten, die het onderzoek naar alle mogelijke aspecten, "merkte Mr. Sapen.

Door Google, worden de McDonald's en andere multinationals als Starbucks geconfronteerd met een toenemende druk in Europa door de publieke opinie en de regeringen reageren op de manier waarop bedrijven opereren hun aanwezigheid over de hele wereld om de belastingen die zij betalen verminderen.

Google heeft verklaard dat absoluut de Franse wetgeving te respecteren en de McDonald's weigerde commentaar te geven op het onderzoek, verwijzend naar eerdere verklaringen dat ze trots zijn te behoren tot de grootste belastingbetaler in Frankrijk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου