Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Misnøye M. Schultz på "autoritære" tendenser til president i Tyrkia

Misnøye M. Schultz på "autoritære" tendenser til president i Tyrkia


Skarp kritikk utøves av Martin Schulz til presidenten i Tyrkia, trusselen utløste Tayyip Erdogan at hans land vil slutte å implementere avtalen med EU om forvaltningen av flyktning dersom visumplikten ikke er løftet for tyrkiske borgere.

I et intervju med europeiske aviser (Die Welt, El Pais, La Repubblica, Le Figaro, Le Soir og Tribune de Geneve) presidenten i EU-parlamentet bemerker at uten full overensstemmelse med EUs kriterier på saken og endre anti-terrorist lov om nabo, er EU-parlamentet ikke kommer til å bli enige for å løfte visum plikt. Han bemerket også hans misnøye med "autoritære" tendenser utstilt av presidenten i Tyrkia.



- Tyrkisk FM

Tyrkia vil snu ryggen til avtalen om flyktninger med EU om tyrkiske borgere ikke av ordningen med visum til Schengen-sonen overføringer, advarte tidligere leder av tyrkisk diplomati.

Foreløpig ingen eskalerende konfrontasjon mellom Ankara og Brussel, gjør tyrkiske utenriksministeren Mevlut Cavusoglu klart at det er "umulig" for landet å endre tyrkisk anti-terror lovgivning, som er en av de 72 forholdene satt av EU for avskaffelse av visa for tyrkiske borgere.

"Vi vil ikke true deg ..."

"Vi fortalte dem:" Jeg vet ikke true deg ". Men det er en realitet. Vi booket to avtaler og en koblet til den andre ... hvis det er nødvendig, kan ankeret ta administrative tiltak for å "block" avtalen om flyktninger, "sier tyrkiske utenriksministeren i liten gruppe journalister i Antalya.

Videre forrige uke president i Tyrkia Recep Tayyip Erdogan advarte om at ingen lov knyttet til gjennomføringen av avtalen "vil ikke komme fra den tyrkiske parlamentet," hvis det ikke er noen effekt på visumutstedelsen.

Ankara anser avtalen til avskaffelse av visum regime innen utgangen av juni forutsetning for å fortsette implementeringen av EU-Tyrkia avtale om flyktninger, som har dempet flyktningstrømmer fra sitt territorium til Europa.

Men Brussel for sin del har knyttet visum regime med tilstanden til endring av anti-terror loven, som ved hjelp av en bred tolkning av begrepet "terrorisme" brukes for påtalemyndigheten, under påskudd av å forfølge en "terrorist propaganda" universitet og journalister, nemlig undertrykkelse av ytringsfriheten og pressefriheten i Tyrkia.

"For hva definisjonen du snakker? I Europa har hvert land en annen definisjon for terrorisme, "sa han til reportere Mevlut Cavusoglu sa de spesielle tiltak pålagt i Frankrike etter angrepene november 2015.

Tyrkia er i dag overfor mange organisasjoner utpekt terrorist, inkludert PKK og den islamske staten, husket han. "Under disse forholdene, er det umulig å endre lovene om terrorisme."

Til tross for spenninger, vil forhandlingene fortsette i de kommende ukene. Denne uken vil være samtaler på ekspertnivå før, kanskje, et toppmøte mellom Erdogan, Merkel og EU-embetsmenn sa.

"Vi vil fullføre avtalen, og vil være i stand til å være klar før toppmøtet 7. juli. Vi er fast bestemt, "advarte også den tyrkiske utenriksministeren.

"Vi har holdt vårt løfte"

EU-Tyrkia avtale om flyktninger, 18. mars, var effektive, slik at en drastisk reduksjon i antall personer som ankommer ulovlig i Hellas, sa han.

"I oktober, antall flyktninger og innvandrere krysset Egeerhavet med destinasjonen de greske øyene var i gjennomsnitt 6800 daglig. I dag har vi nådd 30. Vi oppfyller våre løfter, "sa Cavusoglu insisterte.

Den 20. mars i henhold til avtalen, ble mer enn 400 personer returnert fra Hellas til Tyrkia og 130 syriske flyktninger som var i tyrkiske leire igjen for europeiske land, sa han.

"Vi holder det vi lover," insisterte han.

Oppsigelsen til statsminister Ahmet Davutoğlu, Partner Brussel ansett pålitelig, destabilisert europeere. Nå stedet har okkupert følges Erdogan Binali Yildirim, som multiplisere vitriolic uttalelser mot EU.

Forrige uke, Tysklands forbundskansler Angela Merkel gjentok at før avskaffelsen av visumplikten for tyrkiske borgere, må alle vilkår være oppfylt, som anser neppe være til slutten av juni.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου