Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

De brief gom en Russische hackers verantwoordelijk voor de nederlaag in de presidentsverkiezingen, zegt Ch. Clinton



Hillary Clinton zei gisteren dat de weg naar verkiezingsoverwinning in 2016 werd onderbroken door de laatste minuut tussenkomst van Russische hackers en de directeur van het Federal Bureau of Investigation (FBI) James gom, die potentiële kiezers verwijderd.

In de meest uitgebreide publieke verklaringen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 8 november vorig jaar, Clinton zei op een conferentie in New York dat de weg naar het Witte Huis werd onderbroken door de letter van de gom van 28 oktober het informeren van het Congres dat de FBI hij opnieuw was veranderd het onderzoek naar het gebruik door de Clinton een persoonlijke e-mail server, en de publicatie van de WikiLeaks website van de campagne berichten president, John Podesta, die naar verluidt uit p had onderschept osous hackers.

"Als de verkiezingen op 27 oktober werden gehouden, zal ik uw president zijn", zei een vrouwenconferentie die werd gecoördineerd door journalist CNN's Christiane Amanpour. "Het was niet een perfecte campagne, maar ik was op weg naar het winnen door de combinatie van de brief van gom en Russische Wikileaks", zei de Democratische kandidaat voor de nederlaag van de Republikeinse Donald Trump. "De reden dat ik denk dat we verloren waren de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de laatste 10 dagen," zei hij.

Clinton, die zei dat hij in de "pijnlijke proces" van het schrijven van een boek dat deels gaat over de verkiezingen, zei ook dat vrouwenhaat een rol in de nederlaag gespeeld. Om uit te komen op de eerste vrouw president van de VS zou zijn "zeer groot probleem," zei hij.

Clinton nam persoonlijke verantwoordelijkheid voor de fouten van de verkiezingscampagne, maar heeft haar strategie of haar personeel niet betwist. "Ik was een kandidaat, ik was het op de stemming genoemde persoon. Ik ben zeer bewust van de uitdagingen, problemen en tekortkomingen die we hadden," voegde hij eraan toe.

Hij verzekerde dat hij geen twijfel had dat de Russische president Vladimir Poetin probeerde de verkiezingen te beïnvloeden ten gunste van Trump, en bracht harde kritiek van de nieuwe Amerikaanse president om een ​​deel van zijn visie op het buitenlands beleid en het buitensporig grote aantal tweet verzonden. "Ik keerde terug naar een actieve burger te zijn - en een deel van het verzet," zei hij.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου