Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

У прилог "транзитних подручја" да се са масом апо избеглица Меркел

Субота, 17. октобар, 2015

У прилог "транзитних подручја" да се са масом апо избеглица Меркел



Конзервативна немачка канцеларка Ангела Меркел је бранио предлог да се створи 'регионе транзита "на граници са Немачком, која ће бити проверени избеглице и мигранте и одмах враћен онима који немају наду да могу добити азил у тој земљи, преноси да је донијети интензиван притисак на мањем странке владајуће коалиције, Социјалдемократска партија (СПД), да прихвати идеју.

Немачка сматра да је тешко да се носи са приливом више од 800.000 избеглица и имиграната ове године. Виши конзервативци су ескалирали свој притисак на Меркел да предузму кораке да се смањи број долазака.

Говорећи у Хамбургу, на скупу Савеза хришћанске омладине (ЦДУ), њена странка, Меркелова је нагласила да је приступ до сада била заснована на хришћанским вредностима и поштовања људског достојанства.

Али, додала је она, "то не значи да ћемо понудити уточиште свима." Немачки канцелар извињења да они који долазе у земљу у потрази за бољим животом, а не на стварном ризику да се врати.

Штавише, Ангела Меркел је најавила да ће њена влада изнесе додатне мере да се баве масовним приливом избеглица, укључујући стварање такозваних транзитних подручја на копнених граница Немачке.

Политичар десног центра рекао је да сада правила ЕУ предвиђа такву меру само на спољним границама, али у изузетним околностима у Бриселу дозволио границе извршне и унутрашње, на одређено вријеме.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου