Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

U prilog "tranzitnih područja" nositi s masom apo Merkel izbjeglica

Subota, 17. listopada, 2015

U prilog "tranzitnih područja" nositi s masom apo Merkel izbjeglica



Konzervativni Njemačka kancelarka Angela Merkel je branio prijedlog za stvaranje 'područja tranzita "na njemačkoj granici, što će se provjeriti izbjeglicama i migrantima i odmah poslao natrag onima koji nemaju nade da će dobiti azil u zemlji, preda da će donijeti intenzivan pritisak na manje stranke vladajuće koalicije, socijaldemokrata (SPD), prihvatiti ideju.

Njemačka smatra da je teško nositi se s priliv više od 800.000 izbjeglica i imigranata u ovoj godini. Viši konzervativci su eskalirali njihov pritisak na Merkel poduzeti korake kako bi se smanjila broj dolazaka.

Govoreći u Hamburgu, na skupu Saveza kršćanske mladeži (CDU), njezina stranka, Merkel je naglasio da je pristup dosad je na temelju kršćanskih vrijednosti i poštivanja ljudskog dostojanstva.

No, dodala je, "to ne znači da ćemo ponuditi utočište svima." Njemačka kancelarka Isprike da oni koji dolaze iz zemlje u potrazi za boljim životom, a ne na stvarnom riziku se vratio.

Štoviše, Angela Merkel je najavio da njegova vlada iznijela daljnje mjere za rješavanje masovnog priljeva izbjeglica, uključujući i stvaranje tzv tranzitnim područjima na kopnenim granicama Njemačke.

Desnog centra političar rekao da se pravila EU-a sada predviđa takve mjere samo na vanjskim granicama, ali u iznimnim okolnostima u Bruxellesu su dopuštena granica za provedbu i unutarnje, za ograničeno vrijeme.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου