Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Отворили су изборе за референдум у Великој Британији

Отворили су изборе за референдум у Великој Британији

отворен данас у 07:00 по локалном времену (9:00 ГМТ) на биралишта у Британији за референдум који ће одредити да ли ће Велика Британија остати или отићи у ЕУ.

Укупно 46,5 милиона бирача се тражи да одлуче да ли је Европска или не-будућности своје земље.

Бирачких места ће бити отворена до 22:00 по локалном времену (24:00 ГМТ) и први резултати се очекују у раним јутарњим часовима у петак.

До краја процеса, сваки од 382 центара за бројање ће донети број гласачких листића и објављује стопу учешћа бирача на (коначни стопа учешћа Очекује се да ће најављено у 05:00 по локалном времену, 7:00 ГМТ).

Тада ће сваки центар пребројати гласове и објављује број заговорника боравка и оних који су у корист повлачења.

Већина региона се очекује да објави своје резултате у раним јутарњим часовима у петак.

Недавна најава локалних резултата очекује око 7:00 по локалном времену, 9:00 ГМТ. Ће пратити збирне податке за 12 региона И на крају националне резултате.

Међутим, време званичне објаве резултата ће зависити од разлике између "Останите" и "Пусти".

Стопа учешћа на референдуму, који је раније најављено, може да обезбеди вредан показатељ за њеног утицаја. Ако је висок могу да фаворизују камп "Ремаин".

Недостатак излазне анкете, британски институт анкете, спроведене ће објавити студију о резултатима референдума убрзо након бирачки затворене, у четвртак увече, у нади да ће поновити успех предвиђање резултата референдума Шкотска, 2014. године.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου