Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Merkelová volá po střízlivé jednání s Británií

Merkelová volá po střízlivé jednání s Británií

Německá kancléřka Angela Merkelová dnes řekl, že to bude provedeno střízlivý jednání s Británií o podmínkách jeho vystoupení z Evropské unie a zdůraznil, že rozhovory s "blízkého partnera" musí být provedeno v dobré atmosféře.

Merkel uvedla, že by bylo žádný velký spěch na začátku britské výstupu procesu ze strany EU.

Merkelová si vybral měkký přístup, a to navzdory určení označeném ministry zahraničí šesti zakládajících členských států EU žádají o rychlý rozvod z Británie, vyvíjí tlak na zahájení řízení o opuštění EU, po hlasování o Brity opustí evropské rodiny, což je výsledek, který spravuje největší ránu do evropského projektu od druhé světové války.

"Jednání by měla být prováděna v dobré atmosféře, která ukazuje, profesionalitu," řekl Merkelová na tiskové konferenci po zasedání konzervativní strany v Chermansvernter mimo Postupimi, západně od Berlína.

"Británie bude i nadále úzce spolupracuje s kým se stýkáme ekonomických vztahů," řekl kancléř dodal, že není žádný spěch pro Británii odvolávat na článek 50 Smlouvy o EU, aby zahájila proces platby ze strany Unie. "Upřímně řečeno, neměli byste vzít věčnost, to je pravda, ale nebudu ptát vytrvale teď krátkém časovém horizontu."

"Jako Británie nedělá to jako dohoda (mezi Londýnem a EU) tam, Británie i nadále plnohodnotným členem EU," řekl Merkelová připomněla, že voliči řekli, že "nechtějí být členem člena EU společný trh ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου