Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Merkel cere negocieri sobre cu Marea Britanie

Merkel cere negocieri sobre cu Marea Britanie

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat astăzi că va fi purtat negocieri sobre cu Marea Britanie pentru retragerea din Uniunea Europeană, subliniind faptul că discuțiile cu "partener apropiat", trebuie să se desfășoare într-o atmosferă bună.

Merkel a declarat că va fi nici un mare grabă la începutul procesului de ieșire din Marea Britanie de către UE.

Merkel a ales abordarea moale, în ciuda hotărârii prezentată de către miniștrii de externe ai șase state membre fondatoare ale UE care cer un divort rapid din Marea Britanie, exercitând presiuni de a iniția procedura de la ieșirea din UE, în urma votului britanic la părăsesc familia europeană, un rezultat care gestionează cea mai mare lovitură la proiectul european de-al doilea război mondial.

"Negocierile trebuie să se desfășoare într-o atmosferă bună, care arată profesionalism", a declarat Merkel la o conferință de presă, după o întâlnire a partidului conservator în afara Chermansvernter Potsdam, la vest de Berlin.

"Marea Britanie va rămâne un partener apropiat cu care ne asociem relațiile economice", a declarat cancelarul, adăugând că nu există nici o grabă Marea Britanie să se bazeze pe articolul 50 din Tratatul UE, pentru a iniția procesul de achiziție de către Uniune. "Sincer, nu ar trebui să ia o eternitate, este adevărat, dar nu voi întreba persistent acum un interval de timp scurt."

"Deoarece Marea Britanie nu o face ca un acord (între Londra și UE) există, Marea Britanie rămâne membru cu drepturi depline al UE", a declarat Merkel amintind că alegătorii au spus că "nu doresc să fie membru al membru al Uniunii Europene piața comună ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου