Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Otevřeli průzkumy veřejného mínění referendum ve Spojeném království

Otevřeli průzkumy veřejného mínění referendum ve Spojeném království

Dnes byla zahájena v 07:00 místního času (09:00 GMT) urnám v Británii referendum, které bude rozhodovat o tom, zda Spojené království zůstane, nebo opustit EU.

Celkem 46,5 milionu voličů jsou požádáni, aby rozhodl, zda evropské nebo non-budoucnosti své země.

Volebních místností zůstane otevřena až do 22:00 místního času (24:00 GMT) a první výsledky jsou očekávány v časných ranních hodinách v pátek.

Na konci tohoto procesu, každý z 382 počítání center přinese řadu hlasování a oznámit míru účasti voličů (konečná míra participace se očekává, že budou vyhlášeni na 05:00 místního času, 07:00 GMT).

Pak každé centrum bude počítat hlasovací lístky a oznámit počet zastánců bydliště, a těmi, kteří jsou pro odstoupení od smlouvy.

Většina krajů se očekává, že oznámí své výsledky v časných ranních hodinách v pátek.

Nedávné vyhlášení výsledků místního očekává kolem 7:00 místního času, 9:00 GMT. Bude následovat souhrnná data pro 12 regionů a pak konečným národní výsledky.

Nicméně, čas oficiálního vyhlášení výsledků bude záviset na rozdílu mezi "Zůstaň" a "Leave".

Míra účasti v referendu, které bylo oznámeno dříve, může poskytnout cennou informaci o jeho účinku. Pokud je to vysoko může favorizovat tábor "Zbývá".

Nedostatek exit poll, bude britský institut YouGov poll zveřejnit studii o výsledcích referenda krátce po dotazování uzavřeno, ve čtvrtek v noci, s nadějí na opakování úspěchu predikce výsledků referenda Skotsko, v roce 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου