Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Viņi atvēra aptaujas par referendumu Apvienotajā Karalistē

Viņi atvēra aptaujas par referendumu Apvienotajā Karalistē

Šodien atvērts 07:00 pēc vietējā laika (09:00 GMT) aptaujas Lielbritānijā par referendumu, kas noteiks, vai Apvienotā Karaliste joprojām būs ES vai atstāt.

Kopumā 46.5 miljoni vēlētāju, tiek lūgts izlemt, vai Eiropas vai nav savas valsts nākotni.

Par vēlēšanu iecirkņi būs atvērti līdz 22:00 pēc vietējā laika (24:00 GMT), un pirmie rezultāti gaidāmi pirmajās stundās piektdiena.

Līdz beigām procesa, katrs no 382 skaitīšanas centros dos skaitu balsojumos un paziņot vēlētāju līdzdalības līmeni (galīgā līdzdalības rādītājs ir plānots paziņots 05:00 pēc vietējā laika, 07:00 GMT).

Tad katram centram saskaita balsojumos un paziņot skaitu ierosinātāji dzīvesvietu un tiem, kas atbalsta izstāšanos.

Lielākā daļa reģioni paredzams, paziņos rezultātus pirmajās stundās piektdiena.

Nesenais paziņojums Vietējo rezultātu gaidāms ap 7:00 pēc vietējā laika, 9:00 GMT. Sekos apkopotus datus par 12 reģionos un tad gala valstu rezultātiem.

Tomēr laiks oficiālo rezultātu paziņošanas būs atkarīgs no starpības starp "Palikt" un "Leave".

Līdzdalības līmenis referendumā, kas ir paziņots agrāk, var sniegt vērtīgu norādi par tās ietekmi. Ja tas ir liels, var veicināt nometne "Palikt".

Trūkums izejas aptaujas, britu institūts YouGov aptauja publicēs pētījumu par referenduma rezultātiem, neilgi pēc tam, kad beigusies balsošana, ceturtdienas naktī, ar cerību atkārtojot panākumus prognozes par referenduma rezultātiem Skotijā 2014. gadā.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου