Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Меркел призова за трезвите преговори с Великобритания

Меркел призова за трезвите преговори с Великобритания

Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че ще бъде извършена трезви преговори с Великобритания за нейното оттегляне от Европейския съюз, като подчерта, че преговорите с "близък партньор", трябва да бъдат проведени в добра атмосфера.

Меркел заяви, че ще да е голяма пробив в началото на изход на процеса на Великобритания от ЕС.

Меркел избра мек подход, въпреки определянето показано от външните министри на шестте държави-членки на ЕС с молба за бърз развод от Великобритания, оказване на натиск за откриване на процедурата за напускане на ЕС, след гласуване на британците да напусне европейското семейство, резултат, който управлява най-големия удар на европейския проект от Втората световна война.

"Преговорите трябва да се провежда в добра атмосфера, която показва професионализъм", каза Меркел на пресконференция след заседание на консервативната партия в Chermansvernter извън Потсдам, западно от Берлин.

"Великобритания ще остане близък партньор, с когото ние свързваме икономически отношения", каза канцлерът, като добави, че няма пробив за Великобритания, за да се позове на член 50 от Договора за ЕС, за да започне процеса на плащане от страна на Съюза. "Честно казано, не трябва да приемате цяла вечност, това е вярно, но аз няма да питам упорито сега кратък период от време."

"Тъй като Великобритания не го направи като споразумение (между Лондон и ЕС) има, Великобритания остава пълноправен член на ЕС", каза Меркел припомни, че избирателите са заявили, че "не иска да бъде член на член на ЕС общия пазар ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου