Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Merkel efterlyser nyktra förhandlingar med Storbritannien

Merkel efterlyser nyktra förhandlingar med Storbritannien

Den tyska förbundskanslern Angela Merkel sade i dag att den kommer att genomföras nyktra förhandlingar med Storbritannien för sitt utträde ur EU, betonade att samtalen med "nära partner" måste genomföras i en god stämning.

Merkel sade att det skulle vara någon stor brådska till början av Storbritanniens utgångsprocess av EU.

Merkel valde den mjuka tillvägagångssätt trots bestämningen framgår av utrikesministrarna från sex EU grundande medlemsstater som begär en snabb skilsmässa från Storbritannien, utöva påtryckningar för att inleda ett förfarande för att lämna EU, efter omröstningen av britterna att lämna den europeiska familjen, ett resultat som hanterar den största slag mot det europeiska projektet från andra världskriget.

"Förhandlingarna bör föras i en god atmosfär, som visar professionalism," Merkel berättade en presskonferens efter ett möte med det konservativa partiet i Chermansvernter utanför Potsdam, väster om Berlin.

"Storbritannien kommer att förbli en nära partner som vi förknippar ekonomiska relationer", sade kanslern och tillade att det är ingen brådska för Storbritannien att åberopa artikel 50 i EU-fördraget, att inleda betalningsprocessen av unionen. "Ärligt talat, ska du inte ta en evighet, det är sant, men jag kommer inte att be ständigt nu en kort tidsram."

"Som Storbritannien inte gör det som ett avtal (mellan London och EU) där förblir Storbritannien en fullvärdig medlem av EU," Merkel sade att påminna om att väljarna sade att de "inte vill vara medlem i EU: s medlems den gemensamma marknaden ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου