Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Otvorili prieskumy verejnej mienky referendum v Spojenom kráľovstve

Otvorili prieskumy verejnej mienky referendum v Spojenom kráľovstve

Dnes sa začala v 07:00 miestneho času (09:00 GMT) urnám v Británii referendum, ktoré bude rozhodovať o tom, či Spojené kráľovstvo zostane, alebo opustiť EÚ.

Celkom 46,5 milióna voličov sú požiadaní, aby rozhodol, či európske alebo non-budúcnosti svojej krajiny.

Volebných miestností zostane otvorená až do 22:00 miestneho času (24:00 GMT) a prvé výsledky sa očakávajú v skorých ranných hodinách v piatok.

Na konci tohto procesu, každý z 382 počítanie centier prinesie rad hlasovanie a oznámiť mieru účasti voličov (konečná miera zapojenia sa očakáva, že budú vyhlásení na 05:00 miestneho času, 07:00 GMT).

Potom každé centrum bude počítať hlasovacie lístky a oznámiť počet zástancov bydliska, a tými, ktorí sú pre odstúpenie od zmluvy.

Väčšina krajov sa očakáva, že oznámi svoje výsledky v skorých ranných hodinách v piatok.

Nedávne vyhlásenie výsledkov miestneho očakáva okolo 7:00 miestneho času, 9:00 GMT. Bude nasledovať súhrnné údaje pre 12 regiónov a potom konečným národné výsledky.

Avšak, čas oficiálneho vyhlásenia výsledkov bude závisieť na rozdiele medzi "Zostaň" a "Leave".

Miera účasti v referende, ktoré bolo oznámené skôr, môže poskytnúť cennú informáciu o jeho účinku. Ak je to vysoko môže uprednostňovať tábor "Zostáva".

Nedostatok exit poll, bude britský inštitút YouGov poll uverejnenie štúdie o výsledkoch referenda krátko po dopytovania uzavreté, vo štvrtok v noci, s nádejou na opakovanie úspechu predikcie výsledkov referenda Škótsko, v roku 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου