Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Merkelová volá po triezve rokovaní s Britániou

Merkelová volá po triezve rokovaní s Britániou

Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes povedal, že to bude vykonané triezvy rokovania s Britániou o podmienkach jeho vystúpenia z Európskej únie a zdôraznil, že rozhovory s "blízkeho partnera" musí byť vykonané v dobrej atmosfére.

Merkel uviedla, že by bolo žiadny veľký zhon na začiatku britskej výstupe procesu zo strany EÚ.

Merkelová si vybral mäkký prístup, a to napriek určenie označenom ministrami zahraničia šiestich zakladajúcich členských štátov EÚ žiadajú o rýchly rozvod z Británie, vyvíja tlak na začatie konania o opustení EÚ, po hlasovaní o Britmi opustí európskej rodiny, čo je výsledok, ktorý spravuje najväčšiu ranu do európskeho projektu od druhej svetovej vojny.

"Rokovania by mala byť vykonávaná v dobrej atmosfére, ktorá ukazuje, profesionalitu," povedal Merkelová na tlačovej konferencii po zasadnutí konzervatívnej strany v Chermansvernter mimo Postupime, západne od Berlína.

"Británia bude aj naďalej úzko spolupracuje s kým sa stretávame ekonomických vzťahov," povedal kancelár dodal, že nie je žiadny spech pre Britániu odvolávať na článok 50 Zmluvy o EÚ, aby začala proces platby zo strany Únie. "Úprimne povedané, nemali by ste vziať večnosť, to je pravda, ale nebudem pýtať vytrvalo teraz krátkom časovom horizonte."

"Ako Británia nerobí to ako dohoda (medzi Londýnom a EÚ) tam, Británia aj naďalej plnohodnotným členom EÚ," povedal Merkelová pripomenula, že voliči povedali, že "nechcú byť členom člena EÚ spoločný trh ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου