Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Merkel poziva na trijezni pregovora s Britanijom

Merkel poziva na trijezni pregovora s Britanijom

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će se provesti trijezna pregovore s Britanije za povlačenje sredstava Europske unije, ističući kako je u razgovorima s "bliskog partnera" mora se provoditi u dobroj atmosferi.

Merkel izjavila je da će to biti velika navala na početku britanskog izlaznog procesa od strane EU.

Merkel izabrao mekani pristup, unatoč odlučnosti pokazali su ministri vanjskih poslova šest osnivača država članica Europske unije traže brzo razvod iz Velike Britanije, vrše pritisak da se pokrene postupak za napuštanje EU, nakon glasovanja Britanaca na napustiti europsku obitelj, što je ishod koji upravlja najveći udar na europskom projektu od Drugog svjetskog rata.

"Pregovori treba provoditi u dobroj atmosferi, koji pokazuje profesionalnost" Merkel na konferenciji za novinare nakon sastanka konzervativne stranke u Chermansvernter izvan Potsdamu, zapadno od Berlina.

"Britanija će ostati blizak partner s kojim ćemo povezati gospodarske odnose", rekao je kancelar, dodajući da nema žurbe za Britanija osloniti se na članku 50. Ugovora o Europskoj uniji, kako bi se pokrenuti postupak naplate od strane Unije. "Iskreno, ne treba uzeti kao vječnost, to je istina, ali neću pitati uporno sada kratkom roku."

"Kao što Britanija nije to kao dogovor (između Londona i EU) postoji, Britanija ostaje punopravnom članicom EU-a", rekao je Merkel podsjetivši da su birači kažu "ne želim biti član članica EU zajedničko tržište ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου