Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Социологическата агенция преднината на закона. Груевски

Социологическата агенция преднината на закона. Груевски


Значително преднината срещу опозицията продължава да има управляващата партия ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, според компанията проучване БРИМА Gallup.

Конкретно, партията на Никола Груевски събира 23,5%, в сравнение с 12,4% получаване на най-голямата опозиционна партия, Социалдемократическия съюз (СДСМ) Зоран Заев. На трето място, заемано от албанската ДСИ Али Ахмети, който участва в правителство в Македония, с 7,6%, а четвъртото място е опозиционната Демократическа партия на албанците (ДПА) с 3,5%.

Според проучването, премиерът Никола Груевски се доверите 21,4% от гражданите, а лидерът на СДСМ Зоран Заев 7,9%. Що се отнася до спечелването изпълнение, събиране на скоростта на ВМРО-ДПМНЕ на 43,2%, в сравнение с 19,9% получаване на СДСМ. Анкетата от БРИМА Gallup компания проведе в периода от 29 юни до 05 юли по метода на урните, но вчера видях светлината на деня.

От анкетата показва, че правителството на Никола Груевски, въпреки факта, че тя е била силно засегната от скандала с телефонните подслушвания, разкрити от опозицията, продължава да се ползва с подкрепата на по-голямата част от избирателите в страната.

Македония е в последните месеци в разгара на дълбока политическа криза, която получи по-широки размери, че скандалът с телефон хакване. Лидерите на четирите най-големи партии в Македония бе постигнат споразумение на 15 юли, за решаване на политическото споразумение.

Въпреки това, прилагането на споразумението, което бе постигнато с посредничеството на еврокомисаря по разширяването Йоханес Хаан и предвижда предсрочни избори в страната в края на април 2016 г., е в застой.

ЕС Той предупреди, че ако политическите лидери не успяват Македония през следващите дни да се споразумеят за прилагането на споразумението, то това е в опасност от срутване и провеждането на предсрочни избори в април 2016 разпитан.

В действителност за омбудсмана ЕС преговорите между четирите най-големи партии в БЮРМ за решаване на политическата криза в страната, Peter Vanchaoute казаха, че ако те не са съгласни на следните дати, БЮРМ може да бъде изолиран от примера на Беларус и че няма да има санкции срещу някои от политиките на страната.

Посредникът на Европейската комисия, изявленията, които предизвикаха сензация в Скопие отказа да каже кои конкретни страна на политиците, отговорни за блатото, в което те са получени от преговорите между страните на бивша югославска република Македония да пробие политическата безизходица в страната, но както е посочено политически анализатори в Скопие, на "стрели" на обръща срещу премиера Никола Груевски и членове на партията на ВМРО-ДПМНЕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου