Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Spiegel: The Schäuble kommer inte att försöka en kupp mot Merkel

Spiegel: The Schäuble kommer inte att försöka en kupp mot Merkel



Som person nyckel i de interna tvister som har utbröt i partiet Kristdemokratiska unionen (CDU) som svar på flyktingkrisen beskrivs av tidningen Der Spiegel Tysklands finansminister Wolfgang Schaeuble och formulerar frågan om han slutligen vill stödja eller nederlag Angela Merkel.

Analysen är dock slutsatsen att Mr Schaeuble inte kommer att kansler, men det - i motsats till vad som hände i den grekiska krisen - flyktingfrågan så småningom kommer att införa sina egna villkor.

"Flyktingkrisen hotar att orsaka en spricka i CDU och det är uppenbart att Mr Schaeuble tar en annan linje från att Angela Merkel och premiärminister Bayern Horst Zeechofer.

Mr Schaeuble ser situationen mycket farlig, men gör ingen tvekan om att i sak närmast kanslern än vad chefen för Christianokoinoniston (CSU). Tyskland är inte tillåtet att stänga gränsen, sade han i en sluten krets, men en lösning kan existera endast med Europa.

Det borde ge EU ytterligare medel för att vakta kusten och för bättre hand om flyktingar i ursprungsländerna eller Turkiet.

"Vill du lämna en flykting att dö av hunger, bara för att upprätthålla noll skuld och noll skattehöjning?", Frågade Mr Schaeuble ", enligt tidningen, som talar om en Schäuble bekymmer mycket om situationen i landet och atmosfären på festen.

"Genom Mr Schaeuble koka under en längre tid och så det var ingen överraskning att förra veckan för första gången uttryckte oro vid ett möte för CDU Bureau. Han konstaterade att bilden har är att stämningen i partiet är långt ifrån bra. Man skulle kunna karakterisera "dramatiska".

Om regeringens åtgärder inte snart visa resultat kommer CDU uppleva en kritisk test. Sedan dess undrar vilken sidostöd Mr Schaeuble ", säger rapporten.

Enligt tidningen, Mr Schaeuble vet att "en kupp mot kanslern inte skulle ha för närvarande lite hopp för framgång", och även om det är mycket muttra om kursen av flyktingfrågan, men om situationen nåddes vid slutar, Merkel behåller majoriteten i den parlamentariska gruppen.

"Även om vi hade Mr Schaeuble majoritet eftersom socialdemokraterna eller De gröna att välja den Schäuble? Gabriel skulle kunna försöka att bilda en koalition med De gröna och vänstern, eller, mer troligt, be om nya val.

Så Schäuble och den här gången troligen inte kommer att kunna få denna position som så länge hade hoppats, men kan tröstade genom att finna att det är mer kraftfull än någonsin. Den Schäuble kommer inte att bli kansler, men konfigurerar det ögonblick de politiska riktlinjerna.
Tvisten om flyktingkrisen är ganska annorlunda utveckling än den för att rädda Grekland. Därefter införde Merkel. Denna tid bör flyttas till att man ", sade redaktören Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου