Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Tz. Kerry: Konstruktivni razgovori o Siriji

Tz. Kerry: Konstruktivni razgovori o Siriji

Strani američki ministri, Rusija, Saudijska Arabija i Turska nisu uspjeli umanjiti razlike oko sudbine Sirijski predsjednik Bashar al-Assad tijekom razgovora održanih jučer u Beču, ističući, međutim, da se može napraviti novi sastanak za tjedan dana , u novi krug pregovora za okončanje sirijskog građanskog rata.

Ministri, u svojim izjavama novinarima nakon sastanka, istaknuo da su uspjeli premostiti osnovne neslaganje između Washingtona i njegovih saveznika, koji tvrde da je Assad nema budućnost u Siriji i Rusija su pokazali podršku u Syros Predsjednik, domaćin ga u Moskvi prošlog tjedna.

Nakon sastanka u trajanju od oko dva sata, Kerry je istaknuo temeljno neslaganje, ali je naglasio da je moguće postići rješenje, rekao može razgovore s šireg predstavljanja unutar sljedećeg tjedna. "Uvjeren sam, da je današnji sastanak bio konstruktivan i produktivan i uspio izroniti neke ideje da se ne ide na datum obavijesti, ali koje se nadam da imaju priliku da promijeni radikalno dinamiku", rekao je Kerry novinarima ,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου