Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

СПИЕГЕЛ: Шојбле неће покушати пуч против Меркел

СПИЕГЕЛ: Шојбле неће покушати пуч против Меркел



Као особа кључ у унутрашње спорове који су избили у странци Хришћанско-демократска унија (ЦДУ) у одговору на избегличке кризе описан од стране магазина Шпигл немачки министар финансија Волфганг Сцхаеубле и формулише питање да ли је на крају жели да подржи или пораз Ангела Меркелова.

Анализа, међутим, закључује да је господин Сцхаеубле неће бити канцелар, али да - супротно ономе што се десило у грчке кризе - питање избеглица на крају ће наметнути своје услове.

"Избегличке кризе прети да изазове раскол у ЦДУ и очигледно је да је господин Сцхаеубле има другачију линију од тога госпођа Меркел и премијер Баварске Хорст Зеецхофер.

Господин Сцхаеубле види ситуацију врло опасан, али дозвољава никакву сумњу да о суштини најближе до канцелара него што је шеф Цхристианокоинонистон (ЦСУ). Немачка није дозвољено да затвори границу, рекао је он у затвореном кругу, али решење може постојати само са Европом.

То би требало да дају ЕУ додатна средства да чувају обале и за боље збрињавање избеглица у земљама порекла или у Турској.

"Желите ли да оставите избеглице да умре од глади, само да се одржи раст на нула дуга и нула пореза?", Питао господина Сцхаеубле ", наводи се у магазину, који говори о Шојбле брига толико о ситуацији у земљи и атмосферу на журци.

"Кроз г Сцхаеубле кувајте још неко време, а тако је било никакво изненађење што је прошле недеље први пут изразио је забринутост на састанку ЦДУ бироа. Он је навео да је слика има је да је атмосфера у странци је далеко од доброг. Могло би се карактеришу "драматична".

Ако мере Владе нису ускоро показати резултате, ЦДУ ће доживети критичну тест. Од тада се питају са које стране подржава господина Сцхаеубле ", каже се у извештају.

Према магазину, господин Сцхаеубле зна да је "удар против канцелара не би имао тренутно мало наде за успех", и иако постоји много гунђају о току избегличког питања, али ако се ситуација постигнут на завршава, Меркелова ће задржати већину у Парламентарној групи.

"Чак и ако је господин Сцхаеубле већину, јер су социјалдемократе или Зелени изабере Шојбле? Габријел могао да покуша да формира коалицију са Зелених и левице, или, вероватније, тражити нове изборе.

Дакле, Шојбле и овог пута вероватно неће бити у могућности да ову позицију за коју толико дуго се надали, али може утешити је закључило да је моћнији него икада. Шојбле неће постати канцелар, али подешава оног момента смернице политике.
Спор око избегличке кризе је прилично другачија тенденција него за спасавање Грчке. Затим наметнуо Меркел. Овај пут треба да се сели у тој једној ", рекао је уредник Дер Спиегел.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου