Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Spiegel: U Schäuble neće pokušati državni udar protiv Merkel

Spiegel: U Schäuble neće pokušati državni udar protiv Merkel



Kao osoba ključ u unutarnjim sporovima koji su izbili u stranci kršćanska demokratska unija (CDU) u odgovoru na krizu izbjeglica opisao časopis Der Spiegel njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble i formulira pitanje, ako je on u konačnici želi podržati ili poraz Angela Merkel.

Analiza, međutim, zaključuje da je gospodin Schaeuble neće biti kancelar, ali to - suprotno onome što se dogodilo u grčke krize - problem izbjeglica na kraju će nametnuti svoje uvjete.

"Kriza izbjeglica prijeti izazvati raskol u HDZ, a očito je da je gospodin Schaeuble ima drugačiji liniju iz koje Merkel i premijer Bavarske Horst Zeechofer.

Gospodin Schaeuble vidi situaciju vrlo opasno, ali omogućuje ne sumnjam da o biti najbliži kancelara nego što je šef Christianokoinoniston (CSU). Njemačka ne smije zatvoriti granicu, rekao je u zatvorenom krugu, ali rješenje može postojati samo s Europom.

To bi trebalo dati EU dodatna sredstva kako bi zaštitio obalu i za bolju skrb izbjeglica u zemljama porijekla ili Turske.

"Želite li ostaviti izbjeglica umrijeti od gladi, samo da zadrži povećati nula duga i nula poreza?", Upitao je gospodin Schaeuble ", prema časopisu, koji govori o Schäuble brige mnogo o stanju u zemlji i atmosfere na zabavi.

"Kroz gospodina Schaeubleom kuhati neko vrijeme pa je ne čudi da je prošlog tjedna po prvi put izrazio zabrinutost sastanku CDU zavoda. On je naveo da je slika ima je da je atmosfera u stranci je daleko od dobre. Moglo bi se karakterizirao "dramatično".

Ako mjere vlade nisu uskoro pokazati rezultate, CDU će doživjeti kritičnu test. Od tada se pitaju koja je strana podržava gospodina Schaeuble ", kaže se u izvješću.

Prema časopisu, gospodin Schaeuble zna da je "državni udar protiv kancelara ne bi trenutno malo nade za uspjeh", a iako postoji mnogo gunđanja o tijeku izbjegličkog pitanja, ali ako se situacija postignut na završava, Merkel će zadržati većinu u Parlamentarnoj grupi.

"Čak i ako smo imali gospodin Schaeuble većinu, jer su socijaldemokrati ili zeleni izabrati Schäuble? Gabriel mogao pokušati formirati koaliciju s Zelenih i ljevice, ili, vjerojatnije, tražiti nove izbore.

Dakle Schäuble i ovaj put vjerojatno neće biti u mogućnosti da biste dobili ovu poziciju za što tako dugo nadali, ali može tješi nalaz da je moćniji nego ikad. Schäuble neće postati kancelar, ali konfigurira trenutak smjernice politike.
Spor oko izbjegličke krize je prilično različit trend nego za spas Grčke. Zatim nametnuo Merkel. Ovaj put treba se preselio u taj jedan ", rekao je urednik Der Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου