Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Blinken (ABD): Suriye'de Rus müdahalesi durma noktasına Moskova yol açacak

Blinken (ABD): Suriye'de Rus müdahalesi durma noktasına Moskova yol açacak




Suriye çatışmasında Moskova'nın müdahalesi yanlışlıkla ancak Suriye'de bir siyasi geçiş için çalışmaya teşvik verecek durma, Rusya'yı yol yol açacaktır, Manama Dışişleri Bakan Yardımcısı, bugün ABD Anthony Blinken dedi.

"Bataklık bu Rusya içinde daha da çekerek, büyümek ve derinleşecektir. Rusya Esad, Hizbullah, İran ile ekip olarak kabul edilecektir, Suriye, bölgedeki ve hatta Rusya'da Sünni milyonlarca yabancılaştırıcı" blinken Manama, Bahreyn'de düzenlenen bir güvenlik konferansı kaydetti.

Rusya'nın katılımı gücünü Esad'a Moskova artırabilir Ancak, çatışma da yaratacaktır "Rusya, değil karşı çalışmak için zorunlu bir sebebi, bir siyasi geçiş" da blinken olarak kaydetti Atina Haber Ajansı bildirdi.

"Rusya, acımasız Esad hükümetine muhalefet herhangi karşı bir askeri saldırı bakamam. Bu güvenlik sorunları gibi, ekonomik ve siyasi çıkarları açısından günlük olarak büyüyecek maliyet," diye ekledi.

İran'a Aynı zamanda, Amerikan Sekreter Yardımcısı büyük güçler ile Tahran'ı sonucuna İran'ın nükleer programıyla ilgili anlaşma üzerinde çok hassas dikkatlerini "odak" sonra ABD onları açıklandığı gibi, sakıncalı devam ettiğini söyledi Ayrıca teröre destek aralarında bölge, İran'ın eylemleri.

Manama güvenlikle ilgili bu bölgesel konferansta konuşan Blinken de Ortadoğu'ya ABD bağlılık olduğunu kaydetti ve bu da geniş olduğunu her zamankinden daha derin ve askeri açıdan ötesine uzanır ve Suriye'ye askeri bir çözüm olmadığını vurguladı .

Dün ABD İslam Devleti mücadele Suriye'ye ilk kara birlikleri geliştirilmesi için planlarını ortaya koymuştur.

Sonunda Yemen ile ilgili, Blinken bu ülkenin vatandaşları artık barış ve ihtiyacı olan herkese insani yardım ulaşmasını sağlamak için "tüm taraflara" ihtiyaç beklemek göze alamaz kaydetti.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου