Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Slovēnija: Katastrofāli situācija bēgļu uzņemšanas centros

Slovēnija: Katastrofāli situācija bēgļu uzņemšanas centros




Četri vilcieni, uz klāja 4000 imigranti ieradās naktī no austrumu Slavonia no Horvātijas Slovēnijas pilsētā laikā Ntompova un Slovēnijas mediji sāka aprakstīt kā katastrofāli situāciju bēgļu izmitināšanas centrā šajā pilsētā un pilsētas Brezitse, uzsverot, ka Situāciju vēl vairāk pasliktināja, jo Austrija palēnina saņemšanas imigrantus.

Slovēnijas robežas šķērsošanas Sentili šorīt ir aptuveni 3500 bēgļu saldēti un nervu, jo Austrijas robežas policija nesaņem iet, deva Slovēnijas medijiem.

Starptautiskajos -mainly Vācijas MVU publicēti pēdējo dienu liecībām ļoti sarežģītos un necilvēcīgos apstākļos un uzvedību, kas ir pakļautas migrantiem pilsētām Brezitse un Ntompova kā Atēnu Preses aģentūra ziņoja.

Par šo jautājumu šodien publicē reportāžas žurnālistiem, kas no nedēļas sākumā tika konstatēts, ka bēgļiem, policija, aktīvisti nevalstisko, humānās palīdzības organizācijām ir gan vairāk satiksmes slovēņu laikraksts "del" un "DNEVNIK".

Viņu secinājumi ir kopīgi: tā sauktais "kartēšana" bēgļu, kas tiek interpretēts atbilstību Šengenas noteikumiem, nav jēgas, jo tā balstās uz informāciju, ko imigrantiem, kuriem nav dokumentu, jo tie ierakstīti tikai procentuālo iebraucēju un visi jāveicina informācijas vienalga bēgļu centros Slovēnijā vai Austrijā.

Par laikraksta "Del", kurš apmeklēja bēgļu centru Ntompova, ti, bijušās tekstila fabrikas, kuras rezultātā tūkstošiem noguruši un biedēja cilvēkus žurnālists apgalvo, ka daži aspekti var viens vienoties ar attiecīgo nevalstiska organizācija novērtējumu, kas viņš aprakstīja premjerministrs Slovēnijas, Miro Cerar Ntompova kā "koncentrācijas nometnes".

Cilvēki miega ārpus ēkas, jo ir nepanesams smaka, nav pieejams tualetēs un uzstāja, lai iegūtu pārtiku, baidoties viņi paliks izsalcis, uzsvēra publicēšanu.

Attiecībā uz rīcību policijas, žurnālists saka, ka viņš ir nervozs, jo darbs virsstundas līdz 12 stundām, bet tas nav attaisnojums par to, ka ir daudzi, kas darīt to skaļi "ksenofobiskas, rupjš komentārus."

Par "DNEVNIK" žurnālists arī apraksta situāciju jaunajās "Bēgļu uzņemšanas centra" uz robežas ar Horvātiju, kur liels skaits policistu ar speciālu aprīkojumu un ieročus apsardzes kamerā, kurā ir daudzi tūkstoši bēgļu.

"Policisti vicināšanu stafeti, tulks skaļrunis aicina cilvēkus būt pacietīgiem, jo ​​tur nāks pagriezienu par transportu, autobusi nāk. Bet tas ir meli, jo autobuss ir vieta visiem un nervozitāte pastiprināja" uzsvēra izdevumā.

Brīžos spriedzes bēgļu kliegt: "Mēs vēlamies, lai atstāt" un policijas stekus, lai sasniegtu žogu. Laikā, atstājot apmēram bēgļus ir crumbling, krīt uz leju, lai zemes un pārējie iet cauri tuvu vai virs tiem. Jauna brīnumainā kārtā izdzīvoja, bet tas ir laika jautājums, kad būs upuris, teica viens policists. Cilvēku skaits pagājis pār to, prese un jauneklis zaudēja samaņu, bet atpakaļ.

Nevalstiskās un humānās palīdzības organizācijām draud pārsūdzēt ECT par apstākļiem bēgļu uzņemšanas centros

Slovēnijas Grupa nevalstiskās un humānās palīdzības organizācijas nosūtīja protesta vēstuli Ministru prezidentam Slovēnijas, Miro Cerar par nosacījumiem dažos centros bēgļu izraisa lielas bažas, un brīdināja būs iesniegt tiesas prāvu Eiropas Cilvēktiesību tiesā.

NVO grupa norādīja, ka nosacījumi ir nepanesams pilsētās uz robežas ar Horvātiju, Rigkontse, Brezitse, Ntompova un pilsētas Sentili robežas ar Austriju.

"Bēgļi pavada naktis ārā laukos, apturēt stundas bez pārtikas un ūdens, un ir pakļauti pastāvīgu briesmām, un ugunskuri, lai saglabātu siltumu, apstākļi ir nepieņemami" attiecas cita starpā uz vēstuli.

Iekšlietu ministrs Vesna Gjorge Znintar teica situācija nav ideāla, taču piebilda, visiem tiem, kas nodarbojas ar bēgļu visu iespējamo, lai labotu situāciju.

Viņš atkārtoti uzsvēra, ka Slovēnija ir maza valsts ar ierobežotu jaudu un nav pieredzes šajā jomā.

Valdība pašlaik meklē jaunus izmitināšanas iekārtu visneaizsargātākajām grupām, jo ​​ziemas pieejas, viņš piebilda.

Nevalstiskās un humānās palīdzības organizācijas uzsvērt protesta vēstuli Slovēnijas premjerministram, ka bēgļi nevar brīvi pārvietoties un meklēt nekavējoties nodrošināt cilvēcīgu attieksmi pret bēgļiem un saglabājot standartus cilvēktiesību aizsardzībai.

Viņi domā, ka pašreizējā situācija var būt pat necilvēcīgas un pazemojošas izturēšanās, kas ir aizliegta ar Eiropas Cilvēktiesību un pamatbrīvību aizsardzības konvencijai, un norāda, ka Eiropas Tiesa ir jau lēmusi pret Itāliju, jo līdzīgā situācijā.

NVO grupa pat brīdina Miro Cerar ka turpmāku ziņošanu par drošības aspektiem nepalīdz, veicot mierīgu diskusiju, taču palielina baiļu sajūtu starp slovēņiem un rada naida runu.

Bēgļu drošība ir faktiski apdraudēta, iezīmējiet Slovēnijas sekciju Amnesty International, Greenpeace Slovēnijā un Humanitas organizāciju Miera institūta, Slovēnijas Filantropijas, organizācijas Kliouts un citi.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου