Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Orbán figyelmeztet "válság demokrácia" Európában

Orbán figyelmeztet "válság demokrácia" Európában





A kötelező kvótarendszer elosztására menedékkérők EU tagországai megállapodtak nélkül közvélemény tiszteletben kell tartani, és ez azzal fenyeget, hogy okoz "válság demokrácia" Európában, mondta ma Magyarország miniszterelnöke, Orbán Viktor.

A konzervatív magyar miniszterelnök lezárta a déli országhatár és támaszkodik veszélyt jelent az európai kultúra és a keresztény értékek a beáramló több száz chiliadon-- évben elsősorban mousoulmanon-- menekültek és bevándorlók az EU-ban.

Mivel Németország kész elfogadni a legtöbb körülbelül egy millió menekült az év végéig, a tartósan Angela Merkel kancellár egy állandó mechanizmus áthelyezése, amely kötelező kvóták nemzeti szinten, találkozott heves ellenállást, elsősorban a kisebb és a szegényebb keleti országok -mint a Magyarország a 28 EU-tagállam.

"Ki engedélyezte a vezetők Európában vagy annak egyes vezetőit, hogy folytassák ezt a fajta politika? Ez egy demokratikus kontinensen," mondta egy interjúban a magyar közszolgálati rádió Orbán.

"Mikor és ki megszavazta a fogadó millió ember, akik illegálisan léptek, és ezek felosztását az EU-tagállamok? Mi történik, nincs demokratikus alapja."

Orbán ismertette a javasolt kvótarendszer abszurd, jogtalan és igazságtalan. Magyarországon nem volt hajlandó elfogadni a menekültek, akiket deportáltak Nyugat-Európában, mint az emberek, akiknek többsége származik szegény, háború sújtotta ország a Közel-Keleten, Ázsiában és Afrikában, kezdetben lépett az EU Görögországon, amint arról Athénban Ügynökség.

"És most ... van egy még nagyobb veszélyt jelent, hogy legyen állandó kvóták jogi aktus, lépők kell elosztani automatikusan, és nem fogadja el."

Mikor felemelte a kerítés mentén a határ Szerbia és Horvátország okoz erős reakciót a nyugati uniós országok között Magyarország érvelt, hogy teljesíti a kötelezettségeit, hogy megvédje az EU schengeni térség külső határain.

Mint mondta Orbán, az EU-nak továbbra is hű a hatályos szabályozáshoz képest, különben Európa azt kockáztatja, süllyed a "anarchia".
"Amikor az EU eltér az utat a legitimitás, majd azzal fenyegetőzött, hogy elsüllyed gyorsan anarchiába ... és ezúttal húzza le."

A kerítés minimálisra csökkent a menekültek száma Magyarországra érkező, hárítva a terheket Horvátország és Szlovénia, valamint több tízezer mindig kötődik az úti cél a gazdagabb nyugat-európai ellenére kemény tél, hogy már kitört.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου