Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Slovenien: Katastrofal situation i flyktingförläggningarna

Slovenien: Katastrofal situation i flyktingförläggningarna




Fyra tåg, ombord på 4.000 immigranter anlände under natten från östra Slavonien Kroatien i den slovenska staden Ntompova och slovenska medier började beskriva som katastrofal situationen i flyktingmottagandet centrum i staden och staden Brezitse och betonade att Situationen förvärrades ytterligare eftersom Österrike saktar mottagande invandrare.

Den slovenska gränsövergången Sentili morse är cirka 3500 flyktingar fryst och nervös, eftersom den österrikiska gränspolisen inte får gå, gav de slovenska medier.

I internationella -mainly tyska små och medelstora som publicerats under de senaste dagarna vittnesbörd om mycket svåra och omänskliga förhållanden och beteenden, som är utsatta migranter till städerna Brezitse och Ntompova som Aten Press Agency rapporterade.

I denna fråga i dag publicerar reportage journalister, som från början av veckan konstaterades flyktingar, polis, aktivister icke-statliga, humanitära organisationer är både mer trafik slovenska tidningen "del" och "Dnevnik".

Deras resultat är vanliga: den så kallade "mapping" av flyktingar, vilket tolkas överensstämmelse med Schengenbestämmelserna inte vettigt, eftersom det bygger på uppgifter som lämnats av invandrare som saknar handlingar, eftersom de spelade endast en procentandel av ankomster och alla främjas ändå i flyktingförläggningar i Slovenien och Österrike.

Journalisten av tidningen "Del", som besökte flyktingförläggning i Ntompova, det vill säga före detta textilfabrik, som ledde tusentals trötta och rädda människor hävdar att vissa aspekter kan man komma överens med den berörda icke-statlig organisation bedömning, som han beskrev premiärminister Slovenien Miro Cerar Ntompova som ett "koncentrationsläger".

Folk sover utanför byggnaden på grund av den outhärdliga stanken, inte har tillgång till toaletter och sköt att få mat, av rädsla för att de kommer att lämnas hungriga, betonade publiceringen.

När det gäller genomförandet av polisen, säger journalisten att han är nervös, eftersom arbetet övertid upp till 12 timmar, men det är ingen ursäkt för det faktum att det finns många som gör det högt "främlingsfientliga, rude kommentarer."

Journalisten av "Dnevnik" beskriver också situationen i den nya "flyktingmottagandet center" på gränsen till Kroatien, där ett stort antal poliser med särskild utrustning och vapen vaktade höljet där det finns många tusentals flyktingar.

"Poliserna viftar stafettpinnen, kallar tolken högtalar människor att ha tålamod eftersom det kommer en vändning till transport, bussar kommer. Men det är en lögn, eftersom bussen har plats för alla och nervositet intensifierade" betonade i publikationen.

I stunder av spänning flyktingar ropa: "Vi vill lämna" och polisen batonger för att slå stängslet. Vid tidpunkten för att lämna vissa flyktingar sönder, faller ner till marken och resten går igenom nära eller över dem. En ung mirakulöst överlevde, men det är en tidsfråga när det kommer att vara ett offer, sade en polis. Antal personer passerade över det, pressen och den unge mannen förlorade medvetandet, men återvände.

Icke-statliga och humanitära organisationer hotar att vädja till Europakonventionen för villkoren i flyktingförläggningarna

Slovenska koncernens icke-statliga och humanitära organisationer skickade ett protestbrev till Sloveniens premiärminister, Miro Cerar om villkoren i vissa centra flyktingar orsakade stor oro och varnade kommer att lämna in en stämningsansökan till Europeiska domstolen för de mänskliga rättigheterna.

Gruppen NGO konstaterade att förhållandena är outhärdliga i städer på gränsen till Kroatien, Rigkontse, Brezitse, Ntompova och stad Sentili gränsen till Österrike.

"Flyktingarna tillbringar sina nätter ute på landet, bo timmar utan mat och vatten och utsätts för ständig fara, och eldar för att hålla sig varm, förhållanden är oacceptabelt" avser bland annat till punkt och pricka.

Inrikesminister Vesna Gjorge Znintar sade att situationen är inte idealisk, men tillade att alla de som arbetar med flyktingar allt för att rätta till situationen.

Han upprepade att Slovenien är ett litet land med begränsad kapacitet och har ingen erfarenhet på detta område.

Regeringen är för närvarande söker nya mottagningsanläggningar för de mest utsatta grupperna, när vintern närmar sig, tillade han.

Icke-statliga och humanitära organisationer betona protestskrivelse till den slovenska premiärministern att flyktingar inte kan röra sig fritt och sträva efter att omgående se till human behandling av flyktingar och upprätthålla normer för skydd av de mänskliga rättigheterna.

De tror att den nuvarande situationen kan bli ännu omänsklig och förnedrande behandling, vilket är förbjudet enligt Europakonventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och påpekar att Europeiska domstolen redan har dömt Italien på grund av en liknande situation.

Den grupp av icke-statliga organisationer varnar även Miro Cerar som fortsatte rapportering av säkerhetsaspekter inte bidra till att föra en lugn diskussion, men ökar känslan av rädsla bland sloven och genererar hets mot folkgrupp.

Säkerheten för flyktingar är faktiskt i riskzonen, markera den slovenska sektionen av Amnesty International, Greenpeace Slovenien och Humanitas organisationer fredsinstitut, slovenska Välgörenhet, organisationen Kliouts och andra.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου