Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Genom att lägga ut på sin Twitter den islamiska staten i Egypten hävdar att sköt ner ryska flygplan kraschade i dag på Sinaihalvön, några minuter efter start från flygplatsen i Sharm el Sheikh.

Genom att lägga ut på sin Twitter den islamiska staten i Egypten hävdar att sköt ner ryska flygplan kraschade i dag på Sinaihalvön, några minuter efter start från flygplatsen i Sharm el Sheikh.

"Soldaterna av kalifatet lyckats skjuta ner ett ryskt flygplan i provinsen Sinai, som medför fler än 220 ryska korsfarare som dödades", sade budskapet i jihadist organisationen påstås fortsatte att ta detta steg "vedergällning" för den ryska ingripande i Syrien.

Antagandet om ansvar genom den gren av IK i Egypten sändning och istopotos Aamaq som används som en halvofficiella "byrån" jihadister.

Anklagelserna om att den ryska passagerarplan som kraschade i Egypten nedskjuten av terrorister "inte kan anses vara korrekt", sade transportministern Rysslands Maxim Sokolov prata med byrån Interfax.

"Nu, i olika medier, det finns information som den ryska passagerar (...) påstås nedskjuten av anti-flygplan raket avfyrades från terrorister. Denna information kan inte anses vara korrekt", enligt rapporten sade ministern, enligt byrån .

"Vi är i nära kontakt med våra egyptiska kolleger och luftfartsmyndigheterna i detta land. Det finns för tillfället inte har någon information som bekräftar dessa tips", fortsatte han.

Egyptiska tjänstemän som talade på Sputnik byrån rapporterade också att den första bilden av platsen för kraschen, utesluta möjligheten av sabotage i planet.

Döda och 224 personer ombord på Airbus - Sörjande i Ryssland

"Många döda", inklusive 17 barn, har hittats av räddnings i det område där det kraschade i morse, den ryska passagerarplanet utförde en flygning från Sharm el Sheikh till St Petersburg, meddelade chefen för den civila luftfartsmyndigheten Egyptisk Mahmoud Al Zeinati.

- De svarta lådor kommer att "belysa" orsakerna till kraschen

 Airbus A321 tog fart på 5,51 (lokal tid och GMT) transporterar 217 passagerare och 7-besättningsmedlem och kraschade 23 minuter senare.

- "Alla passagerare ombord är döda"

Skräpet som finns i ett bergigt, isolerade regionen i norra Sinai. Enligt de egyptiska myndigheterna kraschen dödades "många människor", inklusive barn. De 214 passagerarna var ryssar och de återstående tre ukrainare. Av de 217 passagerare, 138 var kvinnor, 62 män och 17 barn.

Orsakerna till olyckan har inte klargjorts hittills.

- Överväldigad släktingar till den dödliga Airbus passagerare

Hopp om att hitta överlevande anapterothikan när källor genom räddnings sade att de hörde röster instängda passagerare från en del av den ryska passagerarplan, enligt Reuters.

"Det finns en annan del av flygplanet, med passagerare på insidan, och räddare försöker fortfarande att få till det. Vi hoppas att hitta överlevande, särskilt eftersom suckar hördes inifrån", sade tjänstemannen, som begärt anonymitet.

- Studier av de ryska myndigheterna i kontor flygbolaget

Dock sade en egyptisk officer att flygplanet bröts i två och har hittills identifierats minst 5 döda barn och passagerare död, fortfarande fastspända till zoner i sina platser. Senare bekräftade att alla 224 människor ombord på Airbus är död, meddelade Egyptens premiärminister kontor.

Enligt säkerhetskällor, har räddnings också funnit den svarta lådan av flygplanet som innehåller data om flygningen.

- Forskning i bränsletankarna av dödlig Airbus

Från Moskva meddelade Kremls presstjänst att Rysslands president Vladimir Putin förklarade den 1 november en landssorg. Tidigare ryske presidenten uttryckte sina kondoleanser till de anhöriga till offren för flyg tragedin och beordrade skicka Rosos räddnings i området.

Flygplanet A321 kraschade i centrala Sinai strax efter starten från Sharm el-Sheikh, Egypten, i Röda havet, Ryssland, sade källor i den egyptiska luftfarts.

- Hjälper Israel i Egypten

De överlevande och kropparna av de döda kommer att transporteras med flyg i Kairo, den egyptiska tjänstemannen ökad säkerhet.

Samtidigt de egyptiska åklagare beordrade en utredning om orsaken till kraschen av flygplanet. Generaladvokaten Nabil Shantek frågade en grupp åklagare för att flytta platsen och undersöka vraket.

Egyptiska säkerhetskällor noteras att även om det inte finns något som tyder på att planet sköts ner. Islamister är aktiva i vissa områden i Sinai.

I regionen North Sinai, har utlyst undantagstillstånd och sjukhus beordrades att vara på plats för att välkomna offren sade på sin webbplats, tidningen Al-Ahram.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου