Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Blinken (USA): Den ryska intervention i Syrien skulle leda Moskva till stillastående

Blinken (USA): Den ryska intervention i Syrien skulle leda Moskva till stillastående




Ingripande av Moskva i den syriska konflikten kommer oavsiktligt leda till leda Ryssland till ett stopp, som dock skulle ge incitament till att arbeta för en politisk övergång i Syrien, sade vice utrikesminister i dag USA: Anthony Blinken i Manama.

"Träsket kommer att växa och fördjupas, dra ännu längre i denna Ryssland. Ryssland kommer att betraktas samarbetar med Assad, Hizbollah, Iran, alienera miljontals sunniter i Syrien, regionen och faktiskt i Ryssland självt" Blinken noterade en säkerhetskonferens i Manama, Bahrain.

Men som Rysslands engagemang kan öka styrkan som Moskva till Assad, kommer konflikten också skapa "en påtvingad motiv för Ryssland att arbeta för, inte emot, en politisk övergång" noterade också Blinken som Aten Press Agency rapporterade.

"Ryssland kan inte stödja ett militärt angrepp mot någon motsatte sig brutala Assad regeringen. Kostnaden kommer att växa dagligen i fråga om ekonomiska och politiska intressen, eftersom dessa säkerhetsfrågor", tillade han.

Samtidigt på Iran, den amerikanska biträdande utrikesminister sade att USA fortsätter efter överenskommelsen om Irans kärnenergiprogram som avslutades Teheran med stormakter "fokus" mycket exakt sin uppmärksamhet på, som han beskrev dem, stötande Irans agerande i regionen, bland vilka även stöd för terrorism.

I sitt tal vid denna regionala konferens om säkerheten i Manama, den Blinken noterade också att USA: s engagemang i Mellanöstern, och är djupare än någonsin, det är också bred och sträcker sig bortom den militära aspekten och betonade att det inte finns någon militär lösning i Syrien .

Igår USA har avslöjat sina planer för utvecklingen av de första marktrupper till Syrien för att bekämpa den islamiska staten.

Slutligen när det gäller Jemen, den Blinken konstaterade att medborgarna i detta land har inte råd att vänta längre för fred och behovet av "alla parter" för att göra det möjligt att nå det humanitära biståndet till alla som behöver det.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου