Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Orbanas įspėja apie "krizės demokratijos" Europoje

Orbanas įspėja apie "krizės demokratijos" Europoje





Privalomas kvotų sistema dėl prieglobsčio prašytojų paskirstymo ES valstybių narių sutiko be kurių reikia laikytis viešosios nuomonės, ir tai gali sukelti "krizė demokratijos" Europoje, sakė šiandien ministras pirmininkas Viktoras Orbanas Vengrijoje.

Konservatorius Vengrų premjeras buvo uždaryta pietinę sieną šalyje ir priklauso grėsmę Europos kultūrai ir krikščioniškųjų vertybių iš šimtų chiliadon-- metais daugiausia mousoulmanon-- pabėgėlių ir migrantų ES antplūdžio.

Kadangi Vokietija yra pasirengusi priimti dauguma iš maždaug vienas milijonas pabėgėlių metų pabaigoje kanclerė Angela Merkel atkaklumas už nuolatinį mechanizmą perkėlimo, kuri teikia privalomus kvotų nacionaliniu lygmeniu, susitiko didelio pasipriešinimo, ypač iš mažesnių ir skurdesnių Rytų šalys antstolių į Vengriją 28 ES valstybių narių.

"Kas įgaliojo už Europos ribų arba kai kurie iš jos lyderių lyderius tęsti tokią politiką natūra? Tai yra demokratinė žemynas", jis sakė su Vengrijos viešajai radijo Orban interviu.

"Kada ir kas balsavo už priimančiųjų milijonų žmonių, kurie atvyko nelegaliai, o jų pasiskirstymas tarp ES valstybių narių? Kas atsitinka, trūksta demokratinės bazę."

Orbanas aprašyta siūloma kvotų sistema absurdiška, neteisėta ir neteisinga. Vengrija atsisakė priimti pabėgėlius, kurie buvo ištremti iš Vakarų Europos žmonės-dauguma, kuriems atėjo iš neturtingų, karo nuniokotame šalių Artimuosiuose Rytuose, Azijoje ir Afrikoje; pradžių įstojus į ES per Graikiją, kaip pranešė Atėnuose agentūra.

"O dabar ... yra dar didesnė grėsmė tapti nuolatiniais kvotos teisinė priemonė, tiems patekti, kuris bus platinamas automatiškai, ir ji neturi priimti."

Kai jis iškėlė palei sieną su Serbija ir Kroatija sukelia stiprias reakcijas iš Vakarų ES šalių tvora, Vengrija teigė, kad ji vykdo įsipareigojimus apsaugoti ES Šengeno erdvės išorės sienas.

Kaip sakė Orban, ES turi išlikti ištikimas esamų taisyklių, nes priešingu atveju Europa rizikuoja nuskendus "anarchija".
"Kai ES nukrypsta nuo teisėtumo keliu, tada pagrasino greitai pasinerti į anarchiją ... ir šį kartą patraukite žemyn."

Tvora buvo sumažintas iki minimumo pabėgėlių įvežamų Vengrija, nepaisant atšiaurių žiemos, kuri jau padalinti perkelti į Kroatijos ir Slovėnijos, taip pat dešimtys tūkstančių dar vykstama vietų turtingesnių Vakarų Europoje naštą skaičių.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου